L’UJI se suma un any més a la Nit de l’Art amb una àmplia programació cultural al Menador i la Llotja del Cànem

19/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha participat, un any més, en la Nit de l’Art 2017, que s’ha celebrat el 19 de maig per tota la ciutat de Castelló, amb una sèrie d'activitats culturals que s’han desenvolupat a la Llotja del Cànem i el Menador espai cultural, organitzades pel Servei d'Activitats Socioculturals.

Menador ha sigut l'escenari principal d'aquesta Nit de l’Art, ja que en aquest contenidor cultural s’han pogut visitar cinc exposicions: «Luis Prades, més de mig segle de pintura», un recorregut per la prolífica producció artística del pintor castellonenc; i les mostres «Mirémonos» de José Bravo, «Light surface» d'Esther Navarro, «Al amor de los años» de Leila Amat, «Pecios de luz» de Paco Marco i una projecció col·lectiva, totes  dins del festival «Imaginària, fotografia a la primavera». 

El nou espai cultural de l’UJI i l'Ajuntament també ha acollit un espectacle de dansa urbana, «Motus», de la companyia Circle of Trust, dirigit per Jordi Vilaseca. Es tracta d'un viatge que parteix del cor de l'individu i transporta el públic als ressorts que mouen el grup, un espectacle que fa reflexionar sobre l'esforç, la superació i la col·laboració per a aconseguir els nostres somnis. 

A la Llotja del Cànem, s’ha pogut visitar l'exposició de fotografia «Deseo» de Juan Manuel Díaz Burgos, emmarcada també en el festival Imaginària, i la instal·lació artística «102 idees i 60 mesos en STANDBY. Projecte artístic de mobilització educativa» de Paloma Palau Pellicer. Aquest projecte es va crear a principis del curs 2016/2017 per a donar visibilitat a l'estat d'espera i incertesa que els cinc anys de retallades en educació han provocat en la comunitat universitària. Més de 100 persones entre professorat, alumnat i personal d'administració de la Universitat Jaume I han participat en aquesta peça col·lectiva que recrea simbòlicament a través d'un embut i diferents objectes la particular idea de l'«embut universitari».

D’altra banda, el professor de l’UJI Chema Peñalver ha actuat a l’Espai Cultural Obert de la plaça de les Aules de Castelló amb el seu últim projecte Chema Peñalver New Orleans Jazz Band, un concert en el qual els espectadors han pogut gaudir de la força del blues i del vertiginós ritme del ragtime, tornar a l'època de les marching bands que tocaven en els funerals, als vaixells de vapor i als bordells de Nova Orleans i reviure els temps del charleston i els bojos anys 20. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions