Setanta estudiants del Grau en Medicina de l’UJI avaluen les seues habilitats i competències clíniques a l’Hospital General Universitari de Castelló L’UJI organitza per primera vegada aquesta prova clau per a acreditar la titulació i la formació de l’estudiantat

05/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Setanta estudiants del Grau en Medicina s'han examinat el 27 de maig en la primera Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ACOE) organitzada per la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I en col·laboració amb l’Hospital General Universitari de Castelló. Aquesta prova assegura una avaluació unitària i homogènia, equiparable en continguts i competències a tots els graus en Medicina de l’Estat, ja que està dissenyada i supervisada per la Conferència Nacional de Degans de Medicina.

L’ACOE avalua les habilitats clíniques de l’alumnat, mitjançant un circuit d’estacions per les quals l’alumnat ha de rotar de forma consecutiva, i on s’avaluen les seues habilitats i competències, tant transversals com aquelles relacionades amb les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques.

L’avaluació, que s'ha realitzat a les instal·lacions de l’Hospital General Universitari de Castelló, ha estat supervisada i dissenyada pel Comitè de l’ACOE coordinat pels metges María José Monedero i Ricardo Tosca, i ha comptat amb la participació de més de 60 avaluadors/observadors, professors i professores de l’UJI. Per a fer la funció de pacients estandarditzats en algunes de les estacions s'ha comptat amb la col·laboració de 18 actors i actrius del Grup de Teatre de Majors de l’UJI i de l’Aula de Teatre Carles Pons de la Universitat, que han sigut els encarregats d’avaluar la comunicació dels estudiants examinats. 

Per a aquesta prova, el Deganat de la Facultat de Ciències de la Salut ha adquirit el material simulat perquè l’avaluació tinguera la màxima qualitat.

 

Altres notícies de la FCS:

L'UJI obri la porta a professors associats assistencials perquè lideren grups d’investigació en l'àmbit de la salut

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions