L’UJI presenta l'edició més ambiciosa d'«Imaginària. Fotografía en primavera» amb 56 exposicions en 23 municipis

08/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El festival «Imaginària. Fotografía en primavera» arriba un any més a la ciutat de Castelló i província amb 56 mostres expositives, organitzades per la Universitat Jaume I en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial i nombroses institucions, entitats i empreses. 

La mostra, en la qual participen autors consagrats, emergents, col·lectius i aficionats a la fotografia, es desenvoluparà fins al 3 de juny en 23 municipis: Almenara, Ares del Maestrat, Artana, Benicàssim, Benicarló, Borriol, Borriana, Castelló de la Plana, Culla, Fanzara, Llucena, Montant, Morella, Onda, Sagunt, Sant Mateu, Sogorb, Vila-real, Vilanova d'Alcolea, Vinaròs, Vistabella del Maestrat, Vilafranca i Vilafamés. Cal destacar que només a la capital de província s'han organitzat 26 exposicions i diferents activitats relacionades amb la formació i la difusió de la fotografia amb el nou centre cultural de la ciutat, Menador espai cultural, com l'epicentre d'aquesta iniciativa.

Des del divendres, que es va celebrar la inauguració del festival al Menador espai cultural, ja es poden visitar les cinc exposicions d'aquest edifici: Mirémonos, de José Bravo; Light surface, d'Esther Navarro; Al amor de los años, de Leila Amat, Pecios de luz, de Paco Marco, i la projecció de la muestra Col·lectiva. A més, 19 exposicions més han obert també les seues portes en diferents espais expositius de la ciutat de Castelló, com ara la Llotja del Cànem, la Galeria Octubre, la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI, la Casa de la Cultura, el Museu d'Etnologia, el Mercat Central, el Museu de Belles Arts, la Conselleria d'Educació, el Col·legi Territorial d'Arquitectes, la Sala Zona 3, la Sala Sant Miquel, la Galeria Cànem, l'Escola d'Arts i Superior de Disseny, Foto Lledó Aula de Fotografia, Espai Cultural Obert Les Aules, La Bohemia i Menuda Galeria.

Quant a les mostres situades per tota la província de Castelló, ja es pot visitar l'exposició Anémomorphose, de David Tena i Laia Vaquer, al Museu de la Ciutat de Benicarló (MUCBE); Diez miradas al abandono, exposició col·lectiva que romandrà al Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim; Colorado de Cristina López-Dóriga, a la Sala Escena del Teatre Municipal de Benicàssim; Històries mínimes, de Josep Escuín, al Centre Cultural Antic Hospital de Culla; Orthodox, de Santos Moreno, Sentimientos  d'Hugo Romano i Testigos del pasado, de l'Agrupació Fotogràfica de Sogorb al Centre Cultural Olga Raro de la capital del Palància; Intra Homes, del col·lectiu Tri x Pa, a la Capella Verge de Gràcia de Sogorb; Por el delta, mostra col·lectiva que es podrà visitar al Restaurant Ambigú de Sogorb; Juegos en el banco, una altra mostra col·lectiva per a l'Oficina de Turisme sogorbina; i Los últimos masoveros, d'Ángel Herranz, que romandrà oberta al públic a la Llibreria Railowsky de València. 

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions