Espaitec presenta nous models per a impulsar la transferència tecnològica a la Universitat Jaume I El taller «FabLabs i LivingLabs com a motors de transferència tecnològica a la universitat» va reunir representants de tota la comunitat universitària. 

08/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Amb la finalitat de conèixer amb detall el concepte de FabLab i LivingLab i el seu potencial com a eina de transferència tecnològica a les universitats, el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), ha celebrat un taller informatiu centrat en casos d'estudi i projectes desenvolupats al campus del Riu Sec. L'esdeveniment va comptar amb la participació del vicerector de Recerca i Doctorat, Jesús Lancis; la vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García, i la directora general de Finançament i Fons Europeus de la Generalitat Valenciana, Miriam Fernández.

Durant la primera part del taller es van presentar models de FabLabs i LivingLabs engegats en universitats veïnes, com per exemple la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya o la Universitat Politècnica de València. En aquesta part del taller es va destacar la importància d'implicar tota la comunitat universitària en el procés de transferència tecnològica, no únicament el personal de recerca. 

Els models de referència presentats en la jornada aposten per convertir el campus universitari en un espai per a la innovació i la transferència. Per a això s'utilitzen espais com els FabLabs i els LivingLabs. Els primers es conceben com a llocs on professors, alumnes i investigadors col·laboren per a fabricar prototips ràpids que puguen tenir impacte directe en la societat. Els segons es presenten com a espais per a testar els prototips, atenent sempre a la demanda de la societat i necessitats reals del mercat. 

Durant la segona part del taller es van realitzar presentacions per part del col·lectiu universitari sobre projectes desenvolupats sota els principis bàsics dels FabLabs i LivingLabs que s'estan executant actualment en la Universitat Jaume I per alumnes, professors, grups de recerca i associacions d'estudiants de la universitat castellonenca.

 

Altres notícies d'Espaitec:

Espaitec, Diputació i CEEI presenten la cinquena convocatòria del Castelló Global Program d'ajuda al creixement empresarial

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions