Un centenar de professionals mèdics assisteixen al curs de Cirurgia Laparoscòpica amb intervencions en directe de la Càtedra Medtronic de l’UJI

08/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Especialistes en cirurgia, ginecologia i estudiantat de Medicina han participat divendres 5 de maig de 2017 al Paranimf universitari en el primer curs de Cirurgia Laparoscòpica en Ginecologia (Open) de la Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I de Castelló que ha congregat un centenar de persones.

Durant el matí s'han realitzat diverses retransmissions en directe d'operacions quirúrgiques en pacients reals practicades en els quiròfans de l'Hospital General Universitari de Castelló. Tant els assistents com els qui han seguit en línia les operacions en streaming, han pogut observar pas a pas la cirurgia practicada per un equip de cirurgians, liderat per Antoni Llueca, director de la Càtedra i coordinador de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica de l'Hospital General Universitari de Castelló.

La transcendència d'aquesta activitat resideix en l'alta exigència del desplegament tecnològic que es requereix per poder retransmetre en alta definició i amb la màxima resolució les sessions de cirurgia, que s'han desenvolupat sense incidències, gràcies a la coordinació del personal de la Universitat Jaume I, de la FUE-UJI i de l'Hospital General Universitari de Castelló.

Durant la inauguració de la sessió formativa la vicerectora d'Estudis de l’UJI, Isabel García Izquierdo, ha assegurat que «per a aquesta universitat és una responsabilitat compartida que una entitat capdavantera en tecnologies de la salut com Medtronic i un equip de docents i professionals mèdics com el liderat per Antoni Llueca confien en l’UJI per a desenvolupar un programa formatiu i de recerca de tanta envergadura i projecció».

Durant la tarda s'han realitzat una sèrie de ponències de reconeguts professionals mèdics de centres hospitalaris de referència. L'avaluació preoperatoria en pacients amb endometriosi profunda, defectes del sòl pèlvic per laparoscòpia o histerectomia en situacions difícils són alguns dels aspectes que s'han abordat en les conferències.

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa col·labora amb la Càtedra Medtronic prestant assistència tècnica en el desenvolupament de les activitats formatives. Després d'aquesta jornada, hi ha programats un curs de Cirurgia Ginecològica Oncològica, els dies 16 i 17 de maig, i un altre de Tècniques Quirúrgiques de Citoreducció, els dies 1 i 2 de juny.

Càtedra Medtronic

La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de l’UJI té com a objectiu avançar en el desenvolupament d'activitats docents i investigadores en el camp de la cirurgia, que permeten la consolidació d'equips humans i l'obtenció d'avanços significatius en aquest camp d'estudi i de treball.

Dirigida pel responsable de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica (Umcoap) de l'Hospital General Universitari de Castelló, el doctor Antoni Llueca, sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI de promocionar la docència en el camp de la cirurgia i de situar Castelló com a referent de la recerca quirúrgica.

Més informació: http://www.fue.uji.es/laparoscopia

 

Altres notícies:

Professionals s'especialitzen en cirurgia oncològica a través de la Càtedra Medtronic

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions