L’UJI presenta en la Setmana del Disseny de Milà el projecte Intercrea de Disseny Industrial En el programa coordinat per la professora Julia Galán i el dissenyador Vicent Clausell participen estudiantat, empreses i professionals

03/04/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I de Castelló estarà present en l'edició de 2017 de la Setmana del Disseny de Milà, que se celebrarà del 4 al 9 d'abril dins del conjunt d'esdeveniments del Fuorisalone, on es presentaran treballs duts a terme per estudiants del Grau, emmarcats en el projecte Intercrea, en la seu de l'Institut Cervantes de Milà.

Aquest projecte, que ha sigut coordinat per la professora Julia Galán, en representació del Grau, i pel dissenyador Vicent Clausell, de Clausell Studio, tracta de posar en contacte, des de la Universitat Jaume I, persones i entitats vinculades d'alguna forma amb el disseny i la innovació perquè interactuen i propiciar sinergies creatives.

En aquest projecte, a més de l’estudiantat del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, que participa proposant conceptes de productes, i de professionals del disseny, que coordina i propicia la interacció entre les diferents parts integrants, també intervenen empreses reconegudes en el món del disseny, que aporten la seua experiència i col·laboren en la materialització dels prototips.

En aquesta ocasió, els estudiants Michael Alexander, Judit Andreu, Vicent Blai, Carlos Joaquín, Joan Martí, Miguel Oury, Alba Puerta, Borja Sánchez, Paula Usó, Núria Vernís i Francisco Viciano van a presentar la prestatgeria Line, el paraigüer Obbo, les papereres Octa i Ona i el tòtem de recarrega Ric; treballs que han desenvolupat gràcies a la col·laboració de l'empresa barcelonina Mobles 114, una empresa de mobiliari contemporani, que porta més de quatre dècades apostant per millorar la qualitat dels espais col·lectius i de la llar i fomentant la creativitat i el disseny en els espais interiors i l'arquitectura i que ha rebut múltiples reconeixements al llarg de la seua història, entre ells un Premi Nacional de Disseny.

Col·laboració de l'Ajuntament i l'Institut Cervantes

Addicionalment, també han contribuït al fet que aquest projecte siga possible ens institucionals com la mateixa Universitat Jaume I de Castelló, mitjançant el suport del Departament d'Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i del Vicerectorat d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme; l'Ajuntament de Castelló, gràcies a les Regidories de Cultura i de Turisme, o l'Institut Cervantes, gràcies a la seua seu a Milà.

Fuorisalone forma part, juntament amb el Saló Internacional del Moble, de la Setmana del Disseny de Milà, l'esdeveniment més important a escala mundial vinculat a l'àmbit del disseny. D'aquesta manera, aquesta participació permetrà potenciar la visibilitat tant de la Universitat Jaume I com a institució, com de Castelló com a ubicació geogràfica, mitjançant el disseny com a targeta de presentació.

 

Altres notícies de l'ESTCE:

Els dissenyadors Isidro Ferrer i Héctor Serrano mostren a l’UJI les claus del procés creatiu 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions