La Universitat Jaume I se suma a l’Hora del Planeta per a lluitar contra el canvi climàtic

27/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I s'ha sumat una vegada més a la celebració de l’Hora del Planeta convocada per l’organització ecologista WWF amb el suport de les Nacions Unides i les principals organitzacions públiques i privades en l’àmbit mundial.

L’acció, que s'ha realitzat el dissabte 25 de març, ha consistit en l’apagament de tota la il·luminació del campus universitari a les 20.30 hores. Durant una hora, la Universitat Jaume I ha quedat a fosques amb l’objectiu d’ajudar a mobilitzar i conscienciar la ciutadania del problema que suposa el canvi climàtic.

Enguany, els organitzadors han donat una especial importància a aquest esdeveniment, atès que 2016 va ser l’any més calorós registrat des de 1880 i que 2017 ha començat amb el tercer gener amb la temperatura més alta mai registrada. A més, l’ONU ja ha advertit que el planeta viurà enguany un temps explosiu a conseqüència de l’escalfament global. Per això, el lema ha sigut «El planeta primer. Que ningú t’ature».

En aquesta edició, han participat més de 150 països i 7.000 ciutats. A Espanya han sigut més de 280 ciutats i 300 institucions i empreses les que s’han adherit a aquest gest simbòlic que va començar l’any 2007 a Sidney, Austràlia, com a mostra de la lluita de WWF contra el canvi climàtic i que s’ha convertit en la major iniciativa mundial en la defensa del medi ambient.

La Universitat Jaume I està compromesa en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient, tant des del punt de vista de la gestió ambiental com en el compliment de les seues tres missions: docència, investigació i transmissió del coneixement i la cultura a la societat. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions