El Grup d’Història Local i Fonts Orals de l'UJI mostra a la Llotja del Cànem les conseqüències de la Guerra Civil a Nules

10/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Grup d’Història Local i Fonts Orals de la Universitat Jaume I, coordinat per la professora Rosa Monlleó, ha inaugurat a la Llotja del Cànem l’exposició Homenatge a Nules. 80 anys de la Guerra Civil, una mostra que vol retre homenatge i traure a la llum el significat de la Batalla de Llevant, dins de la Guerra Civil espanyola i, en concret, Nules, anomenada pels historiadors «la Guernica de la Plana», atès que va patir la destrucció quasi total de tot el poble, per la qual cosa els veïns i veïnes van haver d’anar de refugiats a altres pobles del voltant.

En l’exposició es mostren fotografies de la destrucció dels edificis públics, religiosos i de particulars. Dels 2.200 habitatges, en van quedar afectats, parcialment o totalment, 1.800. També s’exposen mapes de guerra, documents com ara actes de l’Ajuntament de Nules o la composició política de la corporació municipal, escrits de soldats des del front, circulars oficials, carnets, cartells de la Creu Roja. No falten testimonis orals dels que van passar la guerra i un llistat de tots i totes els que van morir durant la contesa, bé si eren de Nules o hi eren en aquell moment circumstancialment, com un homenatge sentit a les víctimes.

L’exposició durarà fins al 22 d’abril i restarà tancada en les festes de la Magdalena i Setmana Santa. L’horari és de vesprada de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30 hores i divendres i dissabte, d’11:30 a 13:30 hores i de 18:30 a 20:30 hores. Diumenge i dilluns tancada.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions