Estudiants de Medicina de l'UJI participen en un simulacre d'accident automobilístic amb el Parc de Bombers d'Orpesa El seminari s'emmarca dins del programa de col·laboració entre la Facultat de Ciències de la Salut, la Diputació de Castelló i l'Hospital General Universitari de Castelló

27/02/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiants de cinquè curs del Grau en Medicina de la Universitat Jaume I han participat recentment en un seminari organitzat conjuntament amb el Parc de Bombers d'Orpesa i en el qual han pogut assistir a un simulacre d'accident d'automòbil amb l'objectiu de conèixer les competències per a poder actuar correctament des del punt de vista mèdic. 

El seminari, que es va realitzar al parc de bombers d'Orpesa, va constar de tres parts. En primer lloc, el cap de bombers del parc, Javier Botet, va realitzar una xarrada sobre l'actuació i les mesures de seguretat que cal adoptar davant un accident de trànsit, mentre que els professors de Medicina van recordar les maniobres de reanimació bàsica pediàtrica. A continuació, es va ensenyar als alumnes les eines utilitzades per a alliberar del vehicle les víctimes d'un accident i, finalment, es va realitzar la simulació pròpiament dita en la qual els bombers excarceraven les víctimes atrapades a l'interior del vehicle i els estudiants actuaven com a personal mèdic atenent els ferits, col·laborant en la seua extracció de forma segura i realitzant les immobilitzacions pertinents. 

El seminari està emmarcat dins del programa de col·laboració entre la Facultat de Ciències de la Salut, la Diputació de Castelló i l'Hospital General Universitari de Castelló.

 

Altres notícies de la FCS:

Associacions reclamen millors polítiques d’actuació per a persones amb lesions neurològiques cròniques i els seus familiars

L’UJI analitza la Síndrome de Down des de la perspectiva mèdica, social i assistencial

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions