Espectacles contemporanis, música, clàssics del cinema negre i pel·lícules d’autor obriran la programació del Paranimf de l’UJI el 2017 Les propostes per al primer trimestre inclouen Cinemascore i la repetició de la reeixida «Lurrak»

16/01/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Paranimf de la Universitat Jaume I inicia 2017 amb una variada programació que inclourà les propostes de cinema amb música en directe de Cinemascore, clàssics del cinema negre en 35 mm, pel·lícules d’autor, teatre d’avantguarda, clown, la música de María Arnal, dansa i actuacions per a tota la família entres les quals es troba Lurrak, que torna a programar l’UJI després del seu èxit com a espectacle de cloenda del Reclam. Les entrades per a la programació per al primer trimestre de l’any estan a la venda a taquilla i a la web del Paranimf.

Pel que fa a les propostes escèniques, la clown Pepa Plana portarà el seu espectacle de reflexió i denúncia social Paradís pintat a l’escenari del Paranimf el 20 de gener, i les propostes del primer mes de l’any es completaran el divendres 27 amb Síndrhomo, teatre contemporani amb un toc d’absurd que arribarà de la mà de la companyia La Teta Calva que porta a escena un text de l’argentina Iaia Cárdenas.

Els espectacles de febrer s’obriran el divendres 3 amb Lurrak. L’espectacle de música, circ i teatre per a tota la família de la companyia Lurrak Antzerkia torna a l’UJI després del seu èxit en la cloenda de la Mostra de Teatre Reclam 2016, que va fer que s’esgotaren les entrades. La música arribarà el dia 17 de febrer amb la veu de Maria Arnal acompanyada a la guitarra per Marcel Bagés.

El mes de març el Paranimf acollirà Rudo, una original proposta de teatre i circ per a públic familiar de la companyia Manolo Alcantara, de la qual es faran dos passes el divendres 3. Com cada any, el Paranimf acollirà a més l’espectacle realitzat per la companyia Maset de Frater. La representació Déjate seducir servirà, a més, de cloenda, el 7 de març, de l’exposició iLimitArt de Maset de Frater i l’arquitecte Jorge Guallar que es podrà veure al Paranimf des del 7 de febrer. Les propostes teatrals es completen amb Cinc actrius lligen Rodoreda, d’El Far Projectes Teatrals, el 10 de març, i les històries contemporànies de ¿Qué se esconde tras la puerta?, de la Companyia Sieteatro el 31 de març. El Paranimf avança a més De Capo com a proposta de dansa per al segon trimestre de 2017, amb la seua representació el 7 d’abril.

Un festival únic

La XII Mostra de Música en Directe i Cinema Cinemascore tindrà lloc del 9 al 12 de febrer amb la participació de grups locals, nacionals i internacionals. El festival, únic en la seua espècie, genera un espai en el qual els artistes interpreten, en directe, la seua particular i exclusiva versió sonora per a la pel·lícula que es reprodueix en la pantalla. Amb propostes singulars, i quasi exclusives, el Cinemascore ofereix la possibilitat de gaudir del cine i de la música en directe d’una forma diferent, on les sensacions poden ser molt enriquidores. El projecte organitzat per l’Aula de Cinema i Creació Juvenil de l’UJI i la promotora Born Music contarà enguany amb l’actuació de Truna que posarà música al clàssic Freaks (La parada de los monstruos) el dia 9 al Centre Municipal Antonio Maura, mentre que el Paranimf acollirà les propostes dels dies 10, 11 i 12. L’actuació dels castellonencs Montefuji acompanyant la pel·lícula Cube; el grup de Los Ángeles Xiu Xiu acompanyaran amb el seu rock avantguardista l’obra japonesa Bajo los cerezos en flor, i els asturians Elle Belga posaran la seua particular banda sonora a The Hill.

Pel que fa al cicle «Nou cinema», aquest portarà al Paranimf interesants obres d’autor tant nacionals com internacionals. Així, durant el primer trimestre es programaran en versió original subtitulada La mort de Louis XIV, pel·lícula d’Albert Serra amb una excel·lent crítica; El tesoro, del romanés Corneliu Puromboie; Solo el fin del mundo, de Xavier Dolan, Gran Premi del Jurat de Cannes; i es tancarà amb Toni Erdmann, de Maren Ade, considerada per la crítica la millor pel·lícula de l’any i que acumula ja cinc premis del Cinema Europeu 2016 i el de Millor Pel·lícula del Festival de Cannes, entre d’altres.

Finalment, el cicle «En pantalla gran» permetrà tornar a veure o descobrir els grans clàssics del cinema negre en versió original i en 35 mm. El cicle s’obrirà amb l’obra pionera del gènere Perdición, de Billy Wilder, i continuarà amb Laura, d’Otto Preminger, Retorno al pasado, de Jacques Tourner, i El abrazo de la muerte, de Robert Siodmak. Les propostes audiovisuals es completaran amb el taller de vídeo Trastorn visual el dimecres 1 de febrer

Programació

Programació (pdf)

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions