Les Jornades d’Internacionalització donen a conèixer les nombroses opcions de mobilitat a la comunitat universitària

19/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Vicerectorat d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme i l'Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat Jaume I han celebrat la segona edició de les Jornades d’Internacionalització de la Universitat en les quals s’han donat a conèixer els diferents programes de mobilitat, tant per a l’estudiantat com per al personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis.

Així, en les jornades s’han presentat les convocatòries existents i les diferents associacions d’estudiants vinculades amb aquests programes, com són Aegee Castellón i Erasmus Student Network Castelló. Pel que fa a les convocatòries, s’ha informat l’estudiantat sobre els programes de mobilitat de grau per a Amèrica del Nord, que inclou Canadà com a novetat; la convocatòria d’Amèrica Llatina, i també la d’Àsia, Àfrica i Oceania, que enguany ha incorporat dos països més: Kazakhstan i el Marroc. A més, s’ha presentat el programa Erasmus+ estudis i les pràctiques internacionals i solidàries. Així mateix, el personal d’administració i serveis i el personal docent i investigador també ha tingut l’oportunitat de conèixer en les jornades les seues opcions de mobilitat.

Per a completar el programa, s’han realitzat presentacions de països per part de nadius, s’ha informat sobre el programa «Ambaixadors i ambaixadores de l'UJI», s’han presentat les activitats d’internacionalització del Consell de l’Estudiantat i s’han celebrat sessions de cinema internacional en versió original subtitulada. 

 

Desè aniversari del Family Programme

En el marc de les jornades, s'ha celebrat també el desè aniversari del Family Programme amb un acte que va reunir al Casino Antic de Castelló estudiantat i famílies participants. Un total de 210 estudiants internacionals que participen en programes d'intercanvi amb la Universitat Jaume I han conviscut durant la seua estada al campus castellonenc amb famílies de la província, majoritàriament de Castelló de la Plana, a través d'aquest programa que cerca afavorir la convivència i la interculturalitat.

El 10% dels estudiants que arriben a l’UJI a través de programes d'intercanvi amb universitats estrangeres participen en el Family Programme, afavorint una convivència que tant estudiantat com famílies valoren de forma molt positiva. En l'actualitat hi ha una total de 90 famílies de Castelló inscrites en el programa. Així mateix, hi ha un nombre important de famílies que no són de Castelló que han traslladat a l’UJI la seua petició de ser part del Family Programme. Dels 210 estudiants participants en els deu anys del programa, un total de 125 han comptat amb la beca concedida a través del conveni per a l'impuls del programa signat per l'Ajuntament de Castelló i l’UJI.

L'acte de celebració va comptar amb la presència de la Vicerectora d'Internacionalització i Multilingüisme, Inmaculada Fortanet, que va valorar molt positivament l'experiència d'un programa que promou l'enteniment i l'amistat entre diferents cultures i impulsa la internacionalització de les famílies de Castelló. Per la seua banda, la tècnica de l'Oficina de Relacions Internacionals Margarita Gonell va oferir un balanç del programa del 2006 al 2016. L'acte va comptar, a més, amb la presentació de vídeo sobre el Family Programme i una exposició de fotos del programa.

Vídeo Family Programme: https://youtu.be/Qfrq2n4KhqE

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions