Especialistes nacionals i internacionals en espectrometria de masses i cromatografia presenten els últims estudis i tècniques a l’UJI

09/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  espectrometria-cromatografia Espectometria_15DLL62_in

    L’investigador Facundo M. Fernández, de l’Institut de Tecnologia de Georgia als Estats Units. | FOTO: Damián Llorens

Rellevants especialistes en l’àmbit nacional i internacional s’han donat cita al Paranimf de la universitat pública de Castelló en la XV Reunió Científica de la Societat Espanyola de Cromatografia i Tècniques Afins (SECyTA2015) i la VII Reunió Nacional de la Societat Espanyola d’Espectrometria de Masses (SEEM2015) que s'ha realitzat del 27 al 30 d’octubre, organitzada per l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües i la SEEM.

Durant la inauguració, el rector de l’UJI, Vicent Climent, ha felicitat als participants «pel gran esforç que realitzen per dur a terme els projectes d’investigació, en un moment difícil com l’actual en què les ajudes a la recerca han disminuït quasi un 30%». Climent ha destacat la importància d’aquestes trobades on «no només hi ha un intercanvi científic, sinó que també serveix per enfortir el teixit científic i crear sinèrgies entre els investigadors i investigadores i les empreses que hi participen».

El director del congrés, el catedràtic de Química Analítica de l’UJI, Juan Vicente Sancho, ha destacat l’oportunitat per conèixer els aspectes més capdavanters d’aquestes tècniques de la química analítica amb aplicacions en camps com la farmacologia, el medi ambient, la medicina o l’alimentació, entre d'altres. Per últim, la presidenta de la Societat Espanyola d’Espectrometria de Masses, Encarnación Moyano, ha assenyalat el treball de les dues societats per unir esforços i realitzar activitats conjuntes que afavoreixen la investigació entre distintes disciplines.

En la primera de les conferències plenàries, l’investigador Facundo M. Fernández, de l’Institut de Tecnologia de Georgia a Estats Units, ha explicat les últimes tècniques d’espectrometria de masses i les seues aplicacions en la rápida detecció dels medicaments falsificats o en la detecció primerenca d’alguns càncers. Les seues investigacions se centren en la ionització de l’ambient i la imatge, la medicina forense i el diagnòstic basat en la metabolòmica, que és l’estudi i comparació dels metabòlits que hi ha en una cèl·lula, teixit o organisme en un moment donat.

En la reunió han participat especialistes de referència en l’àmbit nacional i internacional procedents del Georgia Institute of Technology d’Atlanta (EUA), ETH Zurich (Suïssa), University of Coimbra (Portugal), Institute of Chemical Technology de Praga (República Txeca), University of Toronto (Canadà), University of Messina (Itàlia), Universidade de Lisboa (Portugal) i Universidad San Pablo CEU de Madrid (Espanya), així com el catedràtic de Química Analítica de l’UJI, Félix Hernández.

Imatges de l’acte d’inauguració i primera conferència

 

Altres notícies de la ESTCE:

El grau en Arquitectura Tècnica celebra el seu desè aniversari amb una gala per la construcció sostenible

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions