Patricia Panero analitza les relacions familiars i econòmiques en l'antiga Roma i les seues implicacions en el Dret de successions

27/09/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El X Seminari de dret de successions: fonaments jurídics, legislació civil, comuna, autonòmica i europea, es va iniciar el passat 24 de setembre amb una sessió a càrrec de Patricia Panero, professora de Dret romà de la Universitat de Barcelona que portava per títol «Família, matrimoni i règim econòmic matrimonial» i en la qual va desenvolupar el tema de les relacions familiars i econòmiques en l'antiga Roma i la família actual. «No es pot abordar l'estudi del Dret de successions sense abordar les relacions i l'estructura familiar» va assenyalar.

A més, aquesta primera sessió va comptar amb una introducció a càrrec de les organitzadores del seminari, les professores de l'Àrea de Dret Romà del Departament de Dret Públic, Amparo Montañana i Carmen Lázaro, en la qual es va ressaltar l'interès d'observar el futur del dret de successions des d'una perspectiva històrica que permeta entendre les raons de les seues regles i principis.

El X Seminari de Dret de successions proposa una anàlisi del dret hereditari des d'una perspectiva de dret històric i comparat. En aquesta nova edició, al llarg d'11 sessions, s'analitzaran amb deteniment algunes normes i institucions que a Roma van marcar canvis importants en el dret successori i es plantejarà el paral·lelisme amb el dret actual i futur, tractant temes com les possibles reformes en l'àmbit del dret comú, la futura llei valenciana de successions, la successió de l'empresa familiar en dret comú i foral; la possibilitat d'un codi de successions europeu i, finalment, la fiscalitat en matèria successòria.

Entre els ponents es comptarà amb professors de Dret romà, civil, internacional privat i advocats especialitzats en la matèria.
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions