El vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, s'ha reunit recentment amb el personal tècnic dels serveis de la Universitat Jaume I encarregats de donar suport a la innovació i transferència de coneixement en la universitat, amb l'objectiu de compartir els avanços que s'han aconseguit des de la institució, i esbossar les principals línies d'actuació futura. En la reunió, també han participat María Luisa Flor, directora d'Innovació i Emprenedoria, i Lluís Martínez, director de la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana. Cabedo ha destacat la rellevància de treballar en equip i de manera coordinada amb l'objectiu de maximitzar l'impacte de l'UJI en la societat, el territori i el teixit empresarial.
En aquesta convocatòria, s'ha posat de manifest l'important paper que exerceix tot el personal que forma part d’Innova UJI, per a afavorir la transferència i l'intercanvi de coneixement entre la comunitat universitària i la societat. El vicerector ha agraït el seu esforç i dedicació i ha explicat els assoliments aconseguits en àrees estratègiques com ara la valorització dels resultats investigació, la innovació, la creació de spin-offs, la protecció de resultats i l'emprenedoria universitària. «Només mitjançant la col·laboració entre els diferents serveis i departaments podem continuar impulsant projectes que generen coneixement i també aporten valor a la societat», ha afirmat.
La reunió ha comptat amb la participació d'unitats, serveis i professionals que exerceixen un paper fonamental en l'impuls de la innovació i la transferència de coneixement. Entre ells, l'Oficina de Transferència de Coneixement (OTC), integrada en l'Oficina de Cooperació en Recerca i desenvolupament Tecnològic (OCIT) i encarregada de la gestió de la protecció dels resultats d'investigació, la seua comercialització i la visibilització de les innovacions i investigacions desenvolupades en l'UJI; la Càtedra Increa, que fomenta l'emprenedoria innovadora en tota la comunitat universitària; la Fundació General de la Universitat Jaume I, entitat gestora de Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, que facilita la visibilitat de les spin-offs i el suport a la creació de noves empreses; els agents d'innovació i les Unitats Científiques d'Innovació Empresarial (UCIEs); el Servei de Comunicació i Publicacions, responsable de la gestió de càtedres i aules d'empresa; i la Fundació Universitat Jaume I Empresa (FUE-UJI), essencials en la connexió entre la universitat i el sector privat, ja que promouen la col·laboració públic-privada en projectes d'investigació. A més, Cabedo ha assegurat que les Aules i Càtedres reforcen la col·laboració amb el teixit empresarial i donen suport a la divulgació científica de l'UJI.
L'acte ha conclòs amb un agraïment al personal de l'UJI que treballa en aquests serveis pel seu compromís amb la millora contínua en el servei prestat amb la fi última de maximitzar l'impacte d'iniciatives i projectes innovadors que permeten identificar a l'UJI com una universitat emprenedora i innovadora al servei de la societat.