Estudiantat de l'UJI guanya un dels reptes dels XV Premis Nacionals d'Envàs

07/06/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiantat de la Universitat Jaume I ha aconseguit el primer premi en un dels reptes dels XV Premis Nacionals de l'Envàs organitzats pel Clúster d'Innovació d’Envàs i Embalatge als quals s'han presentat més de 250 projectes i han participat més de 1.000 estudiants de 33 centres, universitats i escoles de disseny de tot Espanya.

En concret, el projecte de la Universitat Jaume I, realitzat pels estudiants del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes Alejandro Torres, Raúl Antonio Cantillo i Álvaro Gimeno ha aconseguit el primer premi en el repte d'Estrella Galícia, centrat a desenvolupar un recipient sostenible i funcional per a l'emmagatzematge i el consum de cervesa de celler sense comprometre la seua qualitat. Així, es manté la capacitat de retenció de gas en la botella i es millora l'experiència del consumidor en poder portar a casa cervesa recentment elaborada, sense additius ni conservants.

En el seu projecte els estudiants de l'UJI han presentat una col·lecció de formats reutilitzables formada per tres envasos isotèrmics forjats per la tradició i dissenyats per al futur. Els envasos conserven la cervesa fins 72 hores després de la seua obertura. A més, compten amb un sistema d'aïllament per doble paret al buit i estan fets de vidre de borosilicat, la qual cosa permet que siguen resistents i completament reciclables.

En aquest mateix repte han obtingut accèssit un projecte de la Universitat Politècnica de Madrid i el projecte «Frescura Gallega» d'estudiants de la Universitat de Valladolid.

Junt amb la Jaume I, també han obtingut primer premi en la resta de reptes d'aquesta edició estudiantat de la Universitat de Valladolid (Aldi i RNB), la Universitat Politècnica de Madrid (Bolton Food), la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Deusto (Encaja), l’Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (International Paper), l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant (Logifruit) i la Universitat Politècnica de València (RNB i Premi Plan Cantera Clúster).
 

Sobre els premis
El Clúster d'Innovació en Envàs i Embalatge va convocar en 2009 per primera vegada aquests premis nacionals amb l'objectiu de fomentar la innovació, el disseny i la sostenibilitat en el sector, reforçant el vincle entre el món empresarial i l'universitari.

Aquests guardons compten amb el suport d'Hinojosa Packaging Group i el centre Tecnològic ITENE, i amb l'important suport de Sacmi i Grabalfa, així com amb la col·laboració de Caixa Popular, Siegwerk, Innotech Coexpan & Emsur, Grupo La Plana, Limitronic, Alpesa-Upalet i ESIC Business & Marketing School. També són finançats per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions