L'UJI potencia la innovació d'educativa i els espais de convivència en la reforma de la Facultat de Ciències Humanes i Socials

05/12/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I manté la seua aposta per la millora d'aularis i laboratoris docents a través de les reformes d'espais finançades amb el Pla propi d'inversions. L'últim projecte executat ha sigut l'adequació interior de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, que ha permés la creació de sis noves aules, un nou laboratori docent, un espai multiusos, despatxos i altres espais d'ús compartit.

Els nous espais, definits després d'un procés d’escolta interna per a conèixer i atendre les necessitats, s'han dissenyat de manera flexible per a permetre un ús versàtil com a espai docent i també com a seminari per a reunions. A més, s'han habilitat nous espais d'ús compartit i s'ha aprofitat l'actuació per a dotar el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de nou mobiliari que permet la seua utilització tant com espai docent com per a reforçar el seu caràcter de punt de trobada i de convivència.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha visitat els nous espais acompanyada del vicerector d'Infraestructures i Sostenibilitat, Vicent Cervera; del delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la direcció del Gabinet, Francesc Esteve, i una representació de l'equip de Deganat de la Facultat, encapçalat pel degà, Javier Vellón. Així, el recorregut s’ha iniciat al despatx de l'equip de comunicació de la Facultat, i ha continuat per la nova sala de professorat, l'espai multiusos, el laboratori docent i una de les aules d'alta capacitat, el vestíbul i, finalment, l'aula magna.

Aquesta reforma, en coordinació amb el Vicerectorat d'Infraestructures i Sostenibilitat i realitzada per l'Oficina Tècnica d'Obres i Projectes (OTOP), ha donat resposta a una reivindicació històrica per a ampliar els espais disponibles en aquest centre i s'ha pogut fer efectiva després del trasllat de despatxos i laboratoris de Psicologia a la Facultat de Ciències de la Salut una vegada completat el nou edifici.

La remodelació també ha servit per a contribuir al compromís de sostenibilitat ambiental que té l'UJI. En aquest sentit, els nous espais s'han dotat de nova climatització, amb equips d'alta eficiència energètica per a minimitzar el consum, tant en termes ambientals com econòmics. Així, s'ha optat per equipar les noves aules i el nou laboratori docent, tots situats en la segona planta, d'un sistema de renovació d'aire i climatització que funciona de manera independent respecte a la resta de l'edifici.

Aquest actuació se suma a altres projectes realitzats enguany que també tenien com a finalitat millorar els espais dedicats a la docència i l'estudi. En la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, des de principis d'any compten amb dues sales d'estudi amb una capacitat conjunta de 164 places, tres noves aules, una sala de descans i lactància, una àrea de delegats i una sala de reunions ampliada en el Deganat.

Aquest mateix curs, s'han habilitat dues noves aules en el pavelló poliesportiu per a atendre les necessitats docents del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i, a l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, s'ha habilitat un laboratori docent especialitzat en robòtica intel·ligent que permet atendre la demanda formativa dels graus en Enginyeria Informàtica i en Intel·ligència Robòtica, a més del Màster en Sistemes Intel·ligents i del Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions