L’UJI, l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat renoven la col·laboració del programa Pisos Solidaris en el 20è aniversari del projecte

30/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i president de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, Rubén Martínez, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, han signat un conveni per a continuar amb la col·laboració del programa Pisos Solidaris en l’àmbit del barri de Sant Llorenç, una iniciativa que enguany celebra el seu 20è aniversari.

La rectora de l’UJI ha destacat que Pisos Solidaris és «una iniciativa pionera i d’èxit de la qual podem estar molt orgullosos perquè permet que l’estudiantat conega una realitat social però que també done suport al barri». En aquest línia, ha afegit que aquest projecte és un exemple de la missió que tenim com a universitat, compromesa amb el desenvolupament social, cultural i econòmic de l’entorn». Així mateix, ha posat de relleu la importància que les administracions vagen de la mà, com en aquest cas, per a avançar com a societat.

Per la seua part, Martínez Dalmau ha assenyalat que «Castelló serà prioritat en el marc de les polítiques públiques d’habitatge i, amb aquest acte del conveni de pisos solidaris, mostrem eixe compromís del Consell amb la ciutat i la Universitat».

Finalment, l’alcadessa de Castelló ha destacat la col·laboració amb la Universitat en diferents línies de treball perquè «és on es concentra el coneixement, que és el futur». Així mateix, ha apuntat que l’Ajuntament «donarà suport a l’estudiantat que ocuparà els habitatges al barri de Sant Llorenç i que faran tasques tan importants com ara suport educatiu a xiquets i xiquetes, ajudar en termes de cultura financera o realitzar activitats esportives».

Els tres han estat acompanyats per la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro i el comissionat de la rectora per la coordinació del Gabinet i l’Impuls Digital, Francesc Esteve, per part de l’UJI; el setè tinent d’alcalde i portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, José Luis López Ibáñez, per l’Ajuntament de Castelló; i el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, per la Generalitat Valenciana.

La Universitat Jaume I, a través de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, s’encarregarà de dissenyar el projecte, realitzar la difusió del programa amb l’Ajuntament, i realitzar la planificació, coordinació i supervisió de les tasques de voluntariat del programa, entre altres accions. A més, oferirà a l’estudiantat un programa de formació amb l’Ajuntament sobre Igualtat d’Oportunitats i també la possibilitat de realitzar les pràctiques de la titulació en els diferents recursos públics i privats del barri. 

Per la seua part, l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl cedirà un total de 9 habitatges al barri de Sant Llorenç que proporcionaran l’allotjament a l’alumnat de l’UJI que participe en el projecte. Pel que fa a l’Ajuntament de Castelló, aportarà 36.300 euros per a tres anys al projecte. A més, participarà en la planificació, seguiment i avaluació del programa, concretament en la selecció de l’estudiantat i la seua integració en els habitatges i el programa de voluntariat, i també oferirà formació amb la Universitat sobre història i característiques socioculturals del poble gitano, entre altres tasques.

El programa Pisos Solidaris - Beca d’allotjament al Barri de Sant Llorenç de Castelló és una iniciativa orientada a dinamitzar el teixit social mitjançant la col·laboració en els programes del barri de Sant Llorenç, alhora que proporciona allotjament a l’estudiantat de l’UJI. L’objectiu és promoure la participació de l’estudiantat de l’UJI en la millora del barri mitjançant la convivència i la participació en les diferents activitats de suport al barri, així com la transmissió de valors solidaris.
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions