El professorat novell de l'UJI intercanvia més d’una vintena d’experiències d'innovació educativa

12/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Unitat de Suport Educatiu (USE) de la Universitat Jaume I ha organitzat la V Jornada d'Experiències d'Innovació Educativa amb l'objectiu de promoure un intercanvi d'idees i pautes innovadores en l'àmbit de la formació, desenvolupades pel professorat novell i els seus tutors i tutorse, dins del Programa de Formació Inicial del Professorat de l'UJI. 

S'han presentat un total de 22 experiències amb les quals millorar la formació i poder desenvolupar competències transversals amb l'ajuda de nous mètodes i eines tecnològiques. Es tracta d'unes experiències que el professorat novell ha anat implementant al llarg d'aquest últim curs 2018-2019 sota la supervisió del professorat tutor. 

El vicerector adjunt d'Estudis i Docència, Joaquín Beltrán, ha sigut l'encarregat d'inaugurar la jornada al costat d'Esther Climent, coordinadora de la Unitat d'Orientació Universitària, i Miguel Ángel Fortea, coordinadora de la Unitat de Formació i Innovació. Beltrán ha assenyalat que l'UJI s'ha preocupat des dels seus inicis per la formació del professorat perquè «és fonamental actualitzar els coneixements, però especialment que les persones que s'incorporen a la docència tinguen suport i ajuda de formació». Així mateix, ha destacat el treball de l'USE amb el professorat novell, que té ja una trajectòria de més de 20 anys i pel qual han passat ja més de 500 persones. «Crec que el fet que participeu en aquests projectes indica la vostra implicació amb la docència», ha apuntat.

La jornada, a la qual han assistit al voltant de 90 persones, estava dividida en quatre sessions que versaven sobre temes com ara l'avaluació contínua i formativa, l'ús de les noves tecnologies en la docència, metodologies actives per al desenvolupament de competències professionals i experiències d'ensenyament que vinculen els conceptes d'aprenentatge i societat. 

A més, com a reconeixement pel seu treball i per haver finalitzat el primer any del programa de formació, el professorat novell ha rebut un diploma. També se'ls ha entregat un diploma als tutors i tutores que han treballat al costat dels novells durant els dos anys de durada del programa. 

Finalment, s'ha presentat el Programa de Professorat Novell per al pròxim curs 2019-2020 a totes les persones interessades a poder formar-se i també la convocatòria de projectes d'innovació educativa per a qui vulga millorar l'experiència dels alumnes a les aules de la Universitat Jaume I.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions