L’UJI incorpora la imatge del professor Climent a la galeria de fotografies dels rectors

02/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha incorporat a la galeria de fotografies dels rectors de la universitat pública de Castelló la imatge del catedràtic d’Òptica Vicent Climent Jordà, qui va ocupar el càrrec des de l’any 2010 fins a l’any 2018, en un acte en què ha participat la rectora de l’UJI, Eva Alcón Soler i l’autora de la imatge, la fotògrafa castellonenca Carme Ripollés Martí.

Vicent Climent Jordà és llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor en Física per la mateixa universitat. És catedràtic d'Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló. Ha desenvolupat la seua carrera acadèmica a la Universitat de València i, des de 1991, a la Universitat Jaume I, amb col·laboracions amb l’Institut für Arbeitsphysiologie de la Universitat de Dortmund (Alemanya). Climent és l'investigador responsable de Grup de Recerca d'Òptica GROC-UJI, en el qual desenvolupa diversos projectes de recerca centrats en l'òptica temporal i ultra ràpida, en el processament d'imatges òptiques i en l'òptica oftàlmica.

Ha participat en 19 projectes de recerca –en 10 d'aquests com a investigador principal– dels quals cal destacar un projecte del programa Consolider-Ingenio 2010 sobre ciència i aplicacions dels làsers ultres ràpids i ultra intensos. És coautor de tres patents industrials, de més de 60 articles en publicacions científiques en l'àmbit de l'òptica i de més de 100 comunicacions en congressos.

L'experiència en la gestió universitària de Vicent Climent és àmplia, ja que ha participat en els òrgans de representació de l'UJI des dels seus inicis, com a director del Departament de Ciències Experimentals, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat o comissionat per al Nou Postgrau de l'UJI, entre altres, i com a membre del Claustre i de la Junta de Govern, sense interrupció, des de la creació de la Universitat. Durant el seu rectorat (en concret, des de 2012) ha sigut president de la Xarxa de Biblioteques Universitàries (REBIUN) de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

La galeria fotogràfica dels rectors de la Universitat Jaume I es va crear a propòsit del 25 aniversari del centre, juntament amb altres dues galeries fotogràfiques, la dels doctors i doctores honoris causa de l'UJI i la de les medalles d'or de la Universitat. La galeria de rectors és a la sala d'autoritats del Paranimf, una sala de reunions on es rep a les personalitats més destacades que participen en actes solemnes que acull el Paranimf. Les fotografies dels altres quatre rectors de la Universitat són obres d'Antonio Pradas, que va fotografiar a qui va ser primer rector de l'UJI i actualment és rector honorari, Francesc Michavila; Álex Pérez, que va fotografiar a Celestino Suárez; Laura Avinent, autora de la fotografia a Fernando Romero; i Juan Plasencia, que va fer la fotografia de Francisco Toledo.  

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions