Alumnat del postgrau «Cultura i desenvolupament» presenta nou projectes culturals per a implantar al territori rural castellonenc

12/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La primera edició del curs de postgrau «Cultura i desenvolupament. Ocupació en el sector cultural», organitzat pel Servei d'Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló, ha finalitzat amb la presentació de nou propostes culturals per a la seua implantació, principalment, al territori rural.

Els projectes, que van des de temàtiques de cultura accessible, literatura, comunicació i desenvolupament local i dinamització cultural fins a astroturisme, dansa, musicoteràpia, recuperació cultural o valoració del patrimoni, estan plantejats per a desenvolupar-se en territoris rurals castellonencs i aragonesos. En aquest sentit, gràcies a les facilitats que el Programa d'Extensió Universitària de l'UJI posa a l’abast de l’alumnat, podran ser pròximament una realitat.

El curs, que ha format nou gestors i gestores culturals especialitzats en el medi rural, té com a finalitat facilitar el desenvolupament de les capacitats dels agents culturals del territori. Per les aules han passat més de 50 experts de reconegut prestigi en l’àmbit de la gestió cultural entre professorat especialista de l’UJI i d’altres universitats i professionals del sector. Aquest ampli panell de formadors és un dels trets distintius del curs, així com la singular metodologia utilitzada, un procés d'acompanyament professional durant tot el curs que ha permès la creació d'un projecte cultural per cadascuna de les persones inscrites.

El curs de postgrau «Cultura i desenvolupament. Ocupació en el sector cultural» està impulsat per la Universitat Jaume I, a través del Programa d'Extensió Universitària i la Diputació de Castelló, i té un fort interès de desenvolupament territorial que deriva en la implantació de projectes a la província.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions