Els Premis Onda Cero Castellón distingeixen la Universitat Jaume I amb tres guardons

06/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els XVIII Premis Onda Cero Castellón, que s'han celebrat al Paranimf, han premiat la Universitat Jaume I amb tres guardons que han recaigut en la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l'UJI i en els professors Jordi Adell i Rosario Raro. La rectora, Eva Alcón, que va assistir a la gala, ha felicitat els premiats i ha mostrat la seua satisfacció per aquests reconeixements. 

En l'apartat de Medi Ambient el reconeixement ha recaigut en la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de la Universitat Jaume I. Aquesta càtedra va nàixer en 2015 amb el propòsit de fomentar la formació, la investigació, la difusió de coneixement i la I+D en la gestió del cicle integral de l'aigua, facilitant la col·laboració entre l'àmbit professional i el docent. Està dirigida per Sergio Chiva, professor de Mecànica de Fluids del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció de la universitat castellonenca. 

En la categoria d'Internet i Noves Tecnologies la distinció ha sigut per a Jordi Adell, professor titular de Didàctica i Organització Escolar i director del Centre d'Educació i Noves Tecnologies (CENT) de l'UJI. 

I el premi de Literatura ha sigut per a l'escriptora Rosario Raro, professora associada del Departament de Filologia i Cultures Europees i codirectora del Taller d'Escriptura Creativa de la Jaume I. Ha publicat tant relat com novel·la, i la seua obra ha sigut reconeguda amb nombrosos premis literaris, tant nacionals com internacionals, a més de ser traduïda al català, al japonès i al francès. 

En aquesta edició, el jurat dels premis ha estat integrat pel gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d’Espaitec, Juan Antonio Bertolín; el delegat de la Fundació Dávalos Fletcher, José Vicente Ramón; el president de PortCastelló, Francisco Toledo; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón; el gerent del centre cultural La Bohemia, Manu Vives; el director d'Onda Cero Castellón, Jesús Montalbán, i la periodista de l'emissora castellonenca, Lorena Pardo.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions