Dues monografies analitzen la normativa valenciana i plantegen propostes de millora en transparència, cultura i educació

10/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  monografies-normativa-valenciana Monografies_etica_bon_govern_19DLL49
  •  monografies-normativa-valenciana Monografies_etica_bon_govern_19DLL22_in

    FOTO: Damián LLorens

La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit dijous 6 de juny de 2019 la presentació de dues monografies editades dins del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i les universitats d’Alacant, Jaume I de Castelló, Miguel Hernández d’Elx i València (Estudi General) per la sistematització, durant els exercicis 2016, 2017 i 2018, de la producció normativa valenciana des de l’accés a l’autogovern. Els treballs inclouen també diverses propostes de millora, després de la comparació amb la normativa d’altres comunitats autònomes.

L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; la secretària general de l’UJI, Cristina Pauner; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, José Luis Blasco; Josep Ochoa, director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, i professorat del Departament de Dret Públic que ha treballat en el projecte com Antonio Fernández, Rosario García Mahamut, Ignacio Aymerich Ojea i María Lidón Lara Ortiz.

En el torn d’intervencions el conseller Manuel Alcaraz ha explicat que les publicacions «realitzen una anàlisi quantitativa que servirà per a millorar la qualitat normativa de la legislació autonòmica» i que «havia sigut un encert comptar amb les universitats públiques valencianes per a aquest treball». Per la seua part, la secretària general Cristina Pauner ha indicat que les monografies serveixen per a complir una de les funcions més importants de la universitat «com és la transferència de coneixement» i ha destacat «l’exemplar i profitosa col·laboració entre universitats i administració pública».

L’UJI ha coordinat i realitzat els treballs d’anàlisi del desenvolupament normatiu de la Comunitat Valenciana en les branques del sistema electoral valencià, de l’ètica, transparència i bon govern i de l’educació, cultura i patrimoni. Amb el treball realitzat s’ha analitzat quant li manca encara a la Comunitat Valenciana per desenvolupar la seua normativa autonòmica en aquestes branques, així com el que es pot millorar la que ja existeix.

Les monografies Ética, transparencia, buen gobierno y sistema electoral: propuestas de mejora de la normativa valenciana i Educación y cultura: propuestas de mejora de la normativa valenciana han sigut editades per Tirant lo Blanch.

Imatges de la presentació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions