Experts en lingüística exploren a l’UJI noves formes d’ensenyament i aprenentatge de llengües en el Congrés ICLHE

16/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  congres-iclhe 6th_ICLHE_19DLL06_in

    FOTO: Damián Llorens

Especialistes en l’ensenyament i l’aprenentatge d’idiomes debaten a l’UJI sobre el multilingüisme i la multimodalitat en l’educació superior en la sisena edició del Congrés ICLHE que se celebra fins al 18 d’octubre.

Organitzat per l’Associació ICLHE (Integration of Content and Language in Higher Education), el congrés ha sigut inaugurat per la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, qui s’ha mostrat molt satisfeta del fet que l’UJI puga acollir aquestes conferències «perquè reforça el nostre compromís comú pel multilingüisme i per explorar noves formes d’ensenyament i aprenentatge de les llengües». Alcón, que també ha felicitat el comitè organitzador d’aquesta trobada, ha destacat que el multilingüisme és una realitat des de fa dècades i el mode natural de comunicar-se en societat. «El multilingüisme ha irromput de manera natural en les famílies on és cada vegada més comú que convisquen dues o més llengües. Per això, personalment estic convençuda que el multilingüisme s’enfortirà en els pròxims anys i que les societats que opten per ignorar aquest fenomen, que ja és global, s’empobriran en conseqüència», ha afirmat la rectora.

Finalment, Alcón ha recordat que la Universitat Jaume I ha impulsat accions per a promoure el multilingüisme i actituds favorables cap a les llengües i la seua utilitat a l’hora de transferir coneixement, identitat i com a instrument de comunicació entre les persones. «Com a institució d’educació superior compromesa amb el multilingüisme, la nostra finalitat és promoure l’ús de totes les llengües, augmentar l’autoestima lingüística i fomentar la convivència entre totes les llengües de manera que la comunitat universitària les puga veure com una oportunitat i un instrument de connexió amb el món», ha conclòs Eva Alcón.

Per la seua part, la directora de la comissió organitzadora del congrés i professora de l’UJI, Inmaculada Fortanet, ha recordat la figura de Gunther Kress, membre del comitè científic que va faltar el passat mes de juny i referent en multimodalitat, un dels dos temes bàsics que s’abordaran en aquest congrés.

Per últim, el president de l’Associació ICLHE, Bob Wilkinson, ha recordat que l’objectiu d’aquesta és compartir coneixement i intercanviar talent i experiències sobre el contingut i el llenguatge en l'educació superior.

Fotografies

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions