L’Aula de Ceràmica ASCER de l’UJI incentiva l’estudi i la investigació de l’aplicació de materials ceràmics

21/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les activitats de l’Aula de Ceràmica ASCER de la Universitat Jaume I s’han centrat principalment en els camps de la docència i la investigació durant el curs 2018-2019, segons es desprén de la memòria presentada a la comissió de seguiment integrada pel vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el director de l’Aula, el professor Àngel Pitarch; la representant d’ASCER, Ana Martínez; i la tècnica de l’àrea de Comunicació Corporativa i Patrocini, Clara Franch.

Les activitats docents de l’Aula han estat dirigides especialment a l’estudiantat del Grau en Arquitectura Tècnica i als professionals del sector, mitjançant la impartició d’una assignatura optativa (Materials ceràmics de revestiment); visites (mostra internacional d’arquitectura global en Porcelanosa, Fira Cevisama, Schluter System, Kerakoll, Ébrickhouse) i conferències (Col·legi d’Arquitectes de Castelló, paper dels arquitectes i arquitectes tècnics en la indústria ceràmica o recobriments ceràmics amb Fran Raya de Witcob).

A més a més, l’alumnat ha tingut l’oportunitat de participar en diferents jornades (Pla Ceràmic de Regeneració Urbana, Mapei col·locació de ceràmica, Promoció de la Ceràmica en Espais Urbans-ATC o Life CERSUDS- Paviments ceràmics drenants); en la presentació de la Guia de la Rajola Ceràmica o en distintes pràctiques al laboratori que li han mostrat com identificar rajoles, recerca d’informació sobre revestiments o ús d’eines informàtiques per al disseny. L’aprenentatge es completa amb els projectes d’execució de revestiment ceràmic, amb les especificacions tècniques dels materials.

En l’àmbit de la investigació durant el curs passat s’han iniciat dos treballs d’investigació relacionats amb la utilització dels revestiments ceràmica amb la intenció de plasmar-los en dos manuals tècnics relacionats amb l’ús de la ceràmica en exteriors i l’ús dels sistemes d’aïllament tèrmic per l’exterior amb acabat ceràmic. A més, s’han presentat tres resums de ponències per al congrés de Qualicer 2020.

Per al present curs acadèmic 2019-2020 l’Aula de Ceràmica ASCER de la Universitat Jaume I mantindrà les seues activitats en l’àmbit de la docència i investigació amb visites a Cevisama i la participació en dues jornades de Qualicer amb la presentació de les ponències. També està prevista l’organització d’activitats de formació amb altres entitats com el Col·legi d’Arquitectes de Castelló o el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Castelló i la coordinació amb altres assignatures del Grau en Arquitectura Tècnica per la realització de classes i pràctiques vinculades amb els materials ceràmics. Així com la finalització dels dos manuals per part del professorat i alumnat del Grau en Arquitectura Tècnica i del Màster d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions