El catedràtic de l’UJI Mariano J. Aznar ha sigut elegit membre del Comitè Internacional sobre Patrimoni Cultural Subaquàtic

11/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, Mariano J. Aznar Gómez, del Departament de Dret Públic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut elegit membre del Comitè Internacional sobre Patrimoni Cultural Subaquàtic (ICUCH).

L'ICUCH va ser fundat en 1991 pel Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) a Austràlia per a promoure la cooperació internacional en la protecció i gestió del patrimoni cultural subaquàtic i per a assessorar l’ICOMOS en qüestions relacionades amb el patrimoni subaquàtic a tot el món.

Pretén reconèixer a través del seu treball i assessorament científic la importància de la protecció del patrimoni cultural subaquàtic del món. L'ICUCH fomenta la conscienciació sobre aquest recurs extremadament fràgil, finit i no renovable, que és una font important per a la reconstrucció i l'experiència de les formes de vida passades.

El professor Aznar ha assessorat jurídicament la UNESCO i el govern espanyol en algunes missions tècniques, així com davant tribunals internacionals. En l'actualitat està elaborant un informe cientificotècnic sobre com millorar la protecció del patrimoni cultural subaquàtic en les aigües de la Unió Europea.

És autor de prop de quaranta treballs relacionats amb el patrimoni cultural subaquàtic, dirigeix un projecte d'R+D sobre la matèria en el Pla de recerca propi de l’UJI i és habitualment convidat a dictar cursos, seminaris i conferències sobre la matèria a Espanya i a l'estranger.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions