El grup «Sustancia X» guanya la XVII edició del Concurs de Publicitat Exterior celebrat a l’UJI 

06/04/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha celebrat els dies 22 i 23 de març de 2018 el XVII Seminari de Publicitat Exterior, en col·laboració amb la Federació d'Empreses de Publicitat i Comunicació (La Fede). 

En aquesta edició s'ha comptat amb la presència de David Torrejón, director general de La Fede, qui ha repassat el marc normatiu de la publicitat exterior destacant la gran quantitat de normes que incideixen en aquest mitjà, més de 200 solament autonòmiques i estatals, i la varietat de solucions que apliquen al mateix tema les diferents normes segons on s'haja de realitzar una campanya. També ha emfatitzat la labor que s'està fent des d'Autocontrol. 

Per la seua banda, Manuel Sala, director general d’OJD, ha parlat sobre com s'ha de mesurar i auditar la publicitat exterior, una auditoria que es pot realitzar tant del patrimoni com de les campanyes, incidint en l'objectivitat, l'aplicació d'estàndards i la transparència d'aquestes auditories. 

Finalment, Fernando Montañés, professor de la UAM i autor de Lo que nos enseña la publicidad, ha posat damunt de la taula deu aportacions de la publicitat a la vida quotidiana, entre les quals hi ha l'aprenentatge d'hàbits més saludables, el respecte a les diferències, la difusió de la cultura o el fet d’aconseguir ser més solidaris. 

Dins del seminari s'ha decidit el concurs de publicitat exterior. Enguany les campanyes havien de donar resposta al brífing plantejat per La Fede, per a incentivar el contacte humà versus el contacte virtual. Hi ha hagut un total de 34 projectes presentats i sis defensats davant del jurat, que ha decidit donar com a guanyador el treball «¿Eres un absorbido?» realitzat pel grup Sustancia X que està compost per Lluïsa Casañ i Inés Carnicer, que rebien de mans de David Torrejón el premi de 600 euros i la invitació a participar en les pròximes Jornades de Publicitat Exterior, que se celebraran al juny a Alacant. A més, s'hi han concedit dos accèssits: un per a la proposta «Face to face» presentada pel grup Al Loro compost per Esther Copoví, Alba González i Marta Martín, i l'altre per al treball «TGB» del grup Tendiendo Ideas amb Elena Collado, María Lorca, Carme Serrano i Andrea Sancho.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions