El Congrés Internacional de Trail Running tanca el seu programa amb 22 ponents del màxim nivell

06/02/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El IV Congrés Internacional de Trail Running, que se celebrarà a la Universitat Jaume I els dies 9 i 10 de maig de 2018, ja té el seu programa definit a falta de poc més de tres mesos per al seu començament. Finalment, el programa comptarà amb la participació de 22 ponents del màxim nivell i inclourà diverses activitats com ara tallers, ponències i taules redones que permetran abordar les temàtiques més rellevants del món del running. El congrés se celebrarà en l’aula magna de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

L'organització del Congrés ha elaborat un programa que tractarà, en una primera part que se celebrarà el dia 9 de maig, temes com ara la hidratació, la biomecànica i economia de carrera, les rampes musculars associades a l'exercici i on destaquen ponents com ara Marty Hoffman, professor de Medicina Física i Rehabilitació en la Universitat de Califòrnia Davis, i cap de Medicina Física i Rehabilitació en el VA Northern Califòrnia Health Care System. A més a més, Hoffman és un dels investigadors amb més publicacions en l'àmbit del trail amb més de 150 articles i capítols científics, en la seua majoria relacionats amb la fisiologia de l'exercici aplicada amb enfocament en la locomoció humana, el rendiment humà i la hidratació adequada durant l'exercici perllongat.

Durant la jornada del 10 de maig, cal destacar un doble vessant, que tindrà lloc de manera paral·lela: el vessant mèdic, on es parlarà de la funció cardíaca, símptomes gastrointestinals associats a l'exercici, ampolles i problemes dermatològics als peus, etc,. i un vessant més aplicat a l'entrenament, que serà eminentment pràctic i que parlarà, entre altres temes, de la planificació de les càrregues d'entrenament per a millorar l'economia de carrera, noves estratègies en l'entrenament o l'avaluació del rendiment dels corredors de muntanya. En aquesta segona i última jornada destaca la participació de Daniel Brotons, doctor en Medicina i Especialista en Medicina de l'Esport per la Universitat de Barcelona, màster en traumatologia de l'Esport per la UB i president de la Societat Catalana de Medicina de l'Esport (2006-2011). Per les seues mans han passat corredors del nivell de Kilian Jornet o Emma Roca.

Les inscripcions al congrés ja estan obertes a través de la web www.congresoultratrail.com. Cal destacar que les inscripcions realitzades abans del 15 de març gaudiran d'un descompte, ja que a partir d'aquesta data les tarifes d'inscripció s'incrementaran.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions