UJI Emprèn On Social treballa amb 15 reptes socials i tecnològics que podrien convertir-se en empresa

06/12/2017 | SCP

Un total de 15 grups interdisciplinaris d'estudiants universitaris treballen en projectes que poden convertir-se en negocis a través del programa UJI Emprèn On Social, iniciativa per promoure l’emprenedoria social i tecnològic en la Universitat Jaume I promoguda per Càtedra INCREA i Espaitec, amb la col·laboració de SECOT. Els participants d'aquesta primera edició del programa provenen dels quatre centres universitaris, garantint la transversalitat del programa.

Els reptes presentats per la comunitat universitària, a través de la plataforma www.espaitec.uji.es/onsocial, abasten tot tipus de necessitats socials, des de problemes relacionats amb la desocupació o la despoblació rural, a situacions d'exclusió social o noves formes de dissenyar el concepte d'habitatge, passant pel repte de crear organitzacions emocionalment intel·ligents o mecanismes per generar cohesió social en les empreses.

A partir d'aquests reptes, s'han seleccionat 15 solucions susceptibles de convertir-se en projectes emprenedors. Per a això, la primera i la segona fase del programa, - que es desenvolupa en el local de INCREA-, se centra a identificar i definir les dimensions del problema social per vincular-ho amb una idea i amb un model de negoci sostenible i escalable, sempre atenent a les necessitats reals del mercat prèviament analitzat i segmentat. En l'actualitat els estudiants estan desenvolupant aquestes fases sota la tutela de professors especialitzats i mentors de SECOT.

En la següent etapa del programa, les fases 3 i 4 desenvolupades en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, els participants començaran a estructurar la futura empresa, els seus processos, recursos humans i materials definint les estratègies adequades per afermar la sostenibilitat de la mateixa, amb el suport d'experts de l'entorn empresarial i amb el continu acompanyament dels mentors de SECOT.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16