L’UJI i la Diputació presenten el llibre «La Plana. Paisatges de la memòria» dels germans Manuel i Joan Antoni Vicent

15/12/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló ha presentat el llibre «La Plana. Paisatges de la memòria» dels germans Manuel Vicent i Joan Antoni Vicent, una obra que presenta amb textos i fotografies un recorregut per la Plana, l'Alta i la Baixa. L'acte de presentació del llibre ha tingut lloc a la Llotja del Cànem i ha comptat amb la participació del rector de l'UJI, Vicent Climent, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en representació de les dues institucions que han editat aquesta obra, a més dels autors.

Vicent Climent ha felicitat als germans Vicent, els ha agraït el seu treball i dedicació i ha afirmat que «aquest llibre feia falta perquè no hem tingut, fins ara, cap altre llibre que puguera mostrar al món què som i que ho fera d'una manera tan subtil, tan elegant, tan exquisida com ho fan els germans Vicent».

En aquest sentit, el rector ha explicat que «és un llibre difícil de classificar, ja que és un llibre literari, però també un llibre fotogràfic, un llibre de presentació d'un territori i uns paisatges, els de La Plana, que són nostres, però que també podem mostrar amb orgull al món, i per això és també un llibre-catàleg, de presentació de la nostra terra. És, fins i tot, un llibre de viatges, un llibre per al turista i per a qui vulga fer també un altre viatge molt especial, el de la memòria, els records de la infantesa de l'escriptor Manuel Vicent, el nostre benvolgut doctor honoris causa, l'escriptor castellonenc més universal i que més ha fet per donar a conèixer al món la nostra realitat, les particularitats de les gents que vivim a aquest racó de la Mediterrània».

Per la seua part, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha destacat que «aquest llibre és un tribut a la província de Castelló».«Cadascuna d’aquestes pàgines és un regal per als sentits. Els dos germans, un en l’art de la paraula i l’altre en l’art de la fotografia, narren amb delicadesa i sentiment els paisatges de La Plana», ha afegit. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions