L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya nomena soci d'honor Federico Mayor Zaragoza ARU ha celebrat a Elx la seua trobada anual en el qual ha renovat estatuts i ha nomenat tres socis d'honor

24/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU) -a la qual pertany Vox UJI Ràdio, l'emissora de la Universitat Jaume I- ha celebrat a Elx els dies 16 i 17 de novembre de 2017 la seua vuitena assemblea i la XV Trobada de Ràdios Universitàries d'Espanya amb el títol «Propietat intel·lectual en el món radiofònic». La trobada ha tingut lloc en la Universitat Miguel Hernández d'Elx, coincidint amb el X aniversari de la seua emissora. 

Directors i integrants de més d'una desena de les emissores universitàries de tota Espanya s'han reunit per a fer balanç de les activitats de l'Associació i plantejar pròxims projectes conjunts. En el marc de l'Assemblea s'ha aprofitat per a renovar i adaptar els estatuts a la realitat actual, així com per a configurar un nou organisme, el Consell Honorari Consultiu, en el qual s'integraran els socis d'honor, persones físiques directament relacionades amb l'Associació i amb els principis que la regeixen. 

En aquest sentit, l'Assemblea General ha aprovat, a proposta del Consell de Direcció, el nomenament dels tres primers socis d'honor. D'una banda, a Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundació Cultura de Paz, pel seu impuls al moviment de les ràdios universitàries. D'altra banda, al catedràtic de la Universitat de Huelva José Ignacio Aguaded, per la seua estreta vinculació amb el moviment de les ràdios universitàries des d'abans de l'inici d'aquesta Associació. Finalment a Miguel Ángel Ortiz, com a primer president fundador d'ARU. Daniel Martín, president d'ARU ha afirmat «que és important crear aquest nou organisme dins d'ARU, ja que ens permetrà tenir prop de la nostra associació a personalitats importants relacionades amb els nostres àmbits d'actuació, i que ens podrà recolzar per a desenvolupar diferents iniciatives».

Així mateix, durant la trobada s'ha exposat la trajectòria i creixement de la ràdio de la universitat amfitriona i s'ha impartit la conferència titulada «Propietat intel·lectual en el món radiofònic» a càrrec del lletrat Carlos Guillén Jiménez. A més s'ha realitzat una taula redona que ha abordat sobre els drets d'autor en l'àmbit audiovisual. 

També s'ha emès en directe un programa des dels estudis de Radi UMH en l'edifici Atzavares del campus d'Elx amb tots els participants a les jornades en el qual cadascuna de les emissores destacarà el més important i característic de cadascuna.

ARU és una associació sense ànim de lucre que integra a 26 estacions radiofòniques universitàries que emeten des de 29 Universitats espanyoles, tant públiques com privades, i que han signat el Conveni Interuniversitari de Ràdios Universitàries.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions