La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de l’UJI promou la col·laboració amb el CIEMAT

13/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El director de la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de l’UJI, el professor de Química Analíticia Félix Hernández, ha realitzat una visita al Centre de Desenvolupament d'Energies Renovables (CEDER), situat en Soria, per a conèixer de primera mà les instal·lacions i projectes que s'estan duent a terme.

Durant la seua estada ha estat acompanyat José María Sánchez Hervás, cap de la Divisió de Combustió i Gasificació, que s'havia desplaçat des de Madrid per a facilitar la trobada i organitzar la reunió de treball amb la doctora Raquel Ramos, cap de la Unitat de Processos de Conversió Tèrmica, i amb Virginia Pérez, tècnica superior de recerca d'aquesta unitat.

La reunió de treball s'ha centrat en els nous projectes que s'estan duent a terme sobre valorització de residus mitjançant tractament tèrmic, desenvolupats en les Unitats de Valorització Energètica de Combustibles i Residus i de Processos de Conversió Tèrmica, així com en la producció de biocarburants mitjançant tractaments biològics de tipus enzimàtic, a partir de residus urbans, activitat que es desenvolupa en la Unitat de Biocarburants del CIEMAT i presenten gran interès quant a gestió de residus urbans.

Els participants han acordat discutir en els pròxims mesos la possibilitat de presentar aquests projectes a Castelló en el marc de les activitats de la Càtedra Reciplasa per a 2018. Així com l'organització d'una visita a les instal·lacions del CIEMAT a Madrid i una nova visita a CEDER, en aquesta ocasió juntament amb responsables de la planta de Reciplasa, amb el propòsit de conèixer amb més detall els treballs realitzats i reforçar la col·laboració. Amb aquests contactes s'obrin les portes a futures cooperacions, que poden redundar en una millor gestió, més sostenible, dels residus urbans generats en la província.

El CEDER és un centre depenent del CIEMAT (Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques) del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, i està adscrit al Departament d'Energia d'aquest organisme públic. Està considerat com a centre pioner a Espanya en el camp de l'aprofitament energètic de la biomassa.

Peu de foto: D’esquerra a dreta, Virginia Pérez, Raquel Ramos, Félix Hernández i Jose María Sánchez

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions