Marco lliura a la Universitat de Yamaguchi els convenis de col·laboració amb la Jaume I

07/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'alcaldessa de Castelló ha mantingut una reunió amb el vicerector de la Yamaguchi University, Fusanori Miura, dins de la visita oficial a Ube City, en la qual ha lliurat diversos convenis de col·laboració amb la Universitat Jaume I, així com una carta del rector castellonenc, Vicent Climent. La intenció dels dos centres universitaris és establir línies de col·laboració acadèmica i fomentar l'intercanvi d'alumnat, en el marc d'un món cada vegada més globalitzat.

«Castelló té la possibilitat d'obrir una via a la cooperació internacional amb una ciutat com Ube City amb la qual tenim coses en comú, però, sobretot, tenim la convicció que pot haver-hi una col·laboració especial en els àmbits educatiu, industrial, agrícola i turístic. Ara hem de treballar junts per a impulsar aquesta amistat i transformar-la en una oportunitat de desenvolupament per als nostres pobles», ha afirmat.

Una representació de la Universitat japonesa va visitar les instal·lacions de l'UJI fa uns mesos per a posar en marxa els mecanismes d'intercanvi d'estudiantat de màster. El rector, Vicent Climent, va rebre al director de l'Oficina de Cooperació Internacional de la Universitat de Yamaguchi, Hiroshi Matsuda. També va haver-hi presència de l'Institut de Tecnologia Ceràmica, un centre de rellevància internacional de la universitat castellonenca. 

La Yamaguchi University va ser fundada en 1949 i té entorn dels 10.000 alumnes, una mica menys que l'UJI, i manté estudis i línies d'investigació que poden ser compatibles amb les desenvolupades a Castelló. La ciutat d’Ube City acull un dels tres campus existents en la prefectura de Yamaguchi, en el qual destaca la Facultat d'Enginyeria.

El centre manté una col·laboració estable amb rellevants universitats internacionals, com la que s'obri ara per a la Jaume I. L'objectiu d'aquestes relacions interuniversitàries és desenvolupar la cooperació acadèmica i educativa per a promoure relacions amistoses entre ambdues universitats, l'intercanvi d'estudiants i docents; la realització en conjunt d'activitats acadèmiques i col·laboració en temes de recerca, i l'intercanvi de publicacions i informació acadèmica.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions