La Biblioteca de l’UJI organitza un microMOOC sobre accés obert Es realitzarà del 23 al 27 d’octubre i s'impartirà diàriament a les 12 hores, en twitter

23/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Biblioteca de la Universitat Jaume I, coincidint amb la Setmana internacional de l'Accés Obert, participa, juntament amb altres 10 biblioteques universitàries, en una activitat pionera per a difondre entre el PDI i estudiantat, els conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert (Open Access). Es tracta d'un curs de formació que, en aquesta ocasió, es realitza amb un format nou, a través de Twitter.

El MicroMOOC es realitzarà del 23 al 27 d’octubre de 2017 i s'impartirà diàriament a les 12 hores, pel compte de Twitter @moocmicro i amb l'etiqueta #OAMOOC. 

A través de 20 tuits durant mitja hora, aproximadament, es tractarà cada dia un aspecte concret de l'accés obert. Entre altres temes, es parlarà dels beneficis de publicar en obert; el marc legal i les polítiques editorials de les revistes; les llicències de publicació; eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca, i com l'accés obert té un clar impacte en la visibilitat de la recerca. Tot açò, amb un llenguatge senzill i divulgatiu. A més, els participants podran aportar els seus comentaris i preguntes utilitzant l'etiqueta #OAMOOC.

Els continguts del microMOOC quedaren arreplegats en Storify perquè es puguen consultar a posteriori.

Aquesta iniciativa està coordinada i organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i hi participen: Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Oberta de Catalunya; Universitat Ramon Llull; Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Universitat Jaume I.

També col·laboren el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC); European University Association (EUA); la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) i SPARC Europe.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions