VoxUJI Ràdio participa en la IV Trobada de Ràdios Universitàries de la Xarxa de Ràdios Universitàries de Llatinoamèrica i El Carib (RRULAC)

30/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Representants de les ràdios universitàries de més de deu països d'Amèrica Llatina, El Carib i Europa, entre les quals es troba VoxUJI Ràdio –emissora de la Universitat Jaume I- han participat en la IV Trobada «Ràdios Universitàries en marxa: cap a la conformació d'una contra-agenda mediàtica» celebrada del 24 al 27 d'octubre de 2017 a Madrid i en el Monestir de Yuste. La trobada ha servit per a dotar de major projecció internacional a aquesta xarxa iberoamericana, de la qual l'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU) forma part. 

D'aquesta manera, s'han renovat els estatuts de RRULAC per a donar pas a la constitució de «Ràdio Internacional Universitària (RIU), xarxa de xarxes» que aspira a ser una agrupació de caràcter global per a treballar pel posicionament d'aquest tipus d'emissores en els fòrums de decisió internacionals. Els nous estatuts han sigut rubricats per representants de les xarxes de ràdios universitàries d'Argentina, Xile, Equador, Espanya i Mèxic. A més, durant la reunió del Consell General de la xarxa, el president d'ARU, Daniel Martín, ha sigut triat per a exercir la presidència durant els pròxims dos anys. «Un dels principals propòsits de RIU, xarxa de xarxes, és créixer amb la incorporació de noves emissores, especialment, aquelles que han participat en aquestes jornades com Brasil, Costa Rica, Itàlia i Portugal», ha apuntat Martín. 

En el transcurs de les jornades s'ha debatut sobre el paper i els reptes de les emissores en la societat i s'han exposat casos de bones pràctiques en l'àmbit de les xarxes com la col·laboració a escala europea de diversos països en el projecte Europhonica, programa realitzat des del Parlament Europeu. Finalment, s'han presentat quatre publicacions sobre el medi radiofònic: Lo dijo la radio… entonces habrá que investigar, Encrucijadas del nuevo milenio, Un canto a los 40La divulgación científica, estructura y prácticas en las universidades.

La clausura ha comptat amb la presència de Juan José Maldonado, director general de Formació Professional i Universitat, i César Chaparro, director acadèmic de la Fundació Acadèmia Europea i Iberoamericana de Yuste. En la seua intervenció, Maldonado ha ressaltat l'important paper que les emissores universitàries tenen a nivell social i s'ha felicitat per la presidència espanyola en la nova trajectòria de RIU, xarxa de xarxes.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions