Comunicat Dia per la Despatologització de les Identitats Trans

20/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

21 D’OCTUBRE, DIA PER LA DESPATOLOGITZACIÓ DE LES IDENTITATS TRANS

El dissabte 21 d’octubre se celebra internacionalment el Dia per la Despatologització de les Identitats Trans, una iniciativa que pretén visibilitzar les reivindicacions de les persones transsexuals i transgènere. Entre altres, es demana la retirada de la classificació dels processos de trànsit entre els gèneres com a trastorn mental en els manuals diagnòstics (DSM de l’American Psychiatric Association i CIE de l’Organització Mundial de la Salut); l’accés a una atenció sanitària pública trans-específica; el canvi del model d’atenció sanitària trans-específica, des d’un model d’avaluació a una visió de consentiment informat; el reconeixement legal del gènere sense requisits mèdics; la despatologització de la diversitat de gènere en la infància; així com la protecció contra la transfòbia.

En aquest sentit, la Generalitat Valenciana va aprovar aquesta primavera la Llei Integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere en la Comunitat Valenciana. La norma, entre altres coses, elimina la consideració de la transsexualitat com a una malaltia.  

No obstant això, a pesar de l’existència d’aquesta llei en la nostra comunitat autònoma, s’ha de seguir lluitant perquè altres comunitats seguisquen aquest mateix camí i perquè la llei es complisca en tots els àmbits. Per això, des de Salusex-Unisexsida, en coordinació amb la Unitat d’Igualtat, i dins del Programa d’Accions per a la Diversitat Afectivo-Sexual de l’UJI, volem sumar-nos a les reivindicacions del col·lectiu i remarcar la necessitat i la importància d’aquesta llei. Així mateix, disposem d’un servei de suport psicològic (salusex@uji.es) per a qualsevol persona trans de la nostra universitat. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions