Investigadors de l’UJI mostren els avanços en l'estudi dels senyals químics que desencadenen l'agressivitat maternal i les cures

30/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  congreso-olfato Topic_Series_on_Olfaction_17DLL04_in

    FOTO: Damián LLorens

Fernando Martínez-García, investigador del Laboratori de Neuroanatomia Funcional (NeuroFun) de la Universitat Jaume I, ha sigut l’encarregat d’obrir la segona sessió de les Jornades Prometeu «Olfaction, Behaviour and Pathology».

En la seua intervenció, Martínez García ha explicat els estudis que estan duent a terme amb rosegadors sobre les feromones en relació amb l’agressivitat maternal i les cures maternals. Així, han analitzat com durant la maternitat es produeixen canvis en el patró d’activitat del cervell sociosexual i com es desencadena l’agressió a partir dels senyals químics que reben a través de l’olfacte.

Les jornades, organitzades pel Laboratori de Neuroanatomia Funcional amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Xarxa Olfactiva Espanyola, han comptat amb la participació d’experts internacionals que han abordat temes com ara la fisiologia de l’olfacte, el paper de l'olfacte en la conducta o les alteracions de l'olfacte com a indicadors de determinades malalties.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions