Toledo: «Les matemàtiques són una branca amb molt de futur»

11/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de l'UJI, Francisco Toledo, va impartir la conferència titulada «Les matemàtiques de la Terra» en el marc de la inauguració de l'exposició Imaginary: una mirada matemàtica que pot visitar-se fins a l'1 de desembre de 2017 a la sala polivalent del Menador espai cultural. 

En la seua intervenció, Toledo va destacar el gran benefici que s'obté de les matemàtiques, atès que es poden trobar en qualsevol faceta de la vida humana. «L'ús de les matemàtiques està cada vegada més present en la nostra vida quotidiana, en part gràcies al fet que es poden aplicar de forma més automàtica a través de dispositius electrònics i també per la gran capacitat de memòria d'aquests». En aquest sentit, el catedràtic va posar alguns exemples d'aplicació de les matemàtiques en àmbits d'ús habitual: els sistemes GPS, el pronòstic del temps, els sistemes d'ajuda a la conducció, l'MP3 o algorismes i aplicacions de Google. 

Sobre aquest tema, el catedràtic va afirmar que «les matemàtiques són una branca amb molt de futur», fent referència als estudis de Matemàtica Computacional, i va reivindicar l'important paper de la recerca bàsica «que permetrà en un futur realitzar coses que ara ni podem imaginar».

Imaginary: una mirada matemàtica és una exposició itinerant creada per l'Institut de Recerca Matemàtica d'Oberwolfach en 2008, i adaptada a Espanya per la Reial Societat Matemàtica Espanyola en 2011. Des de llavors ha visitat quasi 100 ciutats a tot el món. 

Aquesta exposició mostra diverses imatges i escultures de caràcter matemàtic amb l'objectiu de divulgar les matemàtiques en tots els nivells educatius i en la societat en general. També hi ha pantalles interactives per a posar a prova la intuïció geomètrica dels visitants. 

Imaginary ofereix visites organitzades i diverses activitats per a grups d'estudiants, que impartirà professorat i alumnat del Grau en Matemàtica Computacional de l’UJI. 

L’exposició es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenges i festius de 10 a 14 hores.

Vídeo sencer i en diferents formats

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions