El professor Jasak presenta a l’UJI les aplicacions d'èxit de la tècnica de modelatge CFD en diferents àmbits marins El professor de la Universitat de Zagreb participa en el seminari organitzat per la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l’UJI

02/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor de la Universitat de Zagreb i fundador de l'empresa WIKKI Ltd., Hrvoje Jasak, ha impartit un seminari en l'edifici de l'Escola de Doctorat, Consell Social i Postgrau de la Universitat Jaume I, en el qual ha presentat una introducció al modelatge mitjançant tècniques CFD en aplicacions marines i navals. El seminari ha sigut organitzat per la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l’UJI, i a l'empara del projecte «Desenvolupament d'una eina de simulació computacional 3D aplicada a processos de depuració d'aigües residuals. HydroSludge3D» (RTC-2016-4560-7), cofinançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el qual l’UJI i FACSA participen. Al seminari han assistit un nombrós grup de tècnics, personal d'administració, investigadors i estudiants.

La dinàmica de fluids computacional és una tècnica de modelatge avançada que permet la representació d'escenaris 3D a escala real, i en la qual poden incloure's la majoria dels fenòmens físics que participen, el que permet l'estudi detallat de la dinàmica marina de les costes, i el modelatge d'ones en general, amb les seues aplicacions a la protecció costanera. Aquesta tècnica s'ha estès significativament en els últims temps despertant un gran interès en tots els àmbits de l'enginyeria, degut en part a l'augment significatiu de la potència de càlcul disponible en l'última dècada, però combinat amb una major robustesa i precisió de les eines CFD. 

En aquest seminari, el doctor Hvroje Jasak, expert de reputació mundial, i un dels creadors i desenvolupadors d'un dels programaris de simulació més estès, OpenFOAM, ha presentat les últimes eines de modelatge aplicat al mar. Ha presentat l'últim paquet de millores del Naval Hydro Pack, desenvolupat per Wikki i la Universitat de Zagreb, que inclou eines millorades de simulació de fluxos de superfície lliure, tutorials amb guies de bones pràctiques i una biblioteca de casos de verificació llests per a l'ús. Centrada en modelatge d'ones i CFD d'hidrodinàmica naval, en el seminari el professor Jasak ha comentat les aplicacions d'èxit d'aquesta tècnica de modelatge en diferents àmbits marins, així com en altres entorns en els quals actualment treballa. 

Més informació en: www.catedradelagua.uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions