Joves acadèmics de tot el món debaten sobre Uber, Cabify i BlaBlaCar en el fòrum organitzat per l'Institut de Dret del Transport de l’UJI

22/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els passats dies 11 i 12 de setembre de 2017 es va celebrar la cinquena edició del Congrés Anual de Joves Acadèmics sobre el Futur del Dret del Transport-Transport Law de lege ferenda: 5th Annual Young Academics’ Vision on Tomorrow’s Transport Law Conference (TransLawFer 2017).

Després d'inaugurar-se el cicle de conferències en 2013 en la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica), TransLawFer s'ha organitzat amb periodicitat anual en diferents països de tot el món: Zagreb (Croàcia), 2014; Elbasan (Albània), 2015, i Seül (Corea del Sud), 2016. Per al congrés de 2017, organitzat per l'Institut de Dret del Transport de la Universitat Jaume I (IDT) sota la direcció del professor de Dret Mercantil Achim Puetz, es va triar com a lloc de celebració l'Hotel Palasiet de Benicàssim.

Es van presentar un total de vint comunicacions per part de juristes de diferent nacionalitat i procedència (Alemanya, Bolívia, Xina, Croàcia, Espanya, Grècia, Itàlia, Regne Unit i Veneçuela), prèviament seleccionades per un comitè científic internacional presidit per la directora de l'IDT, la professora M. Victoria Petit Lavall. Les presentacions van versar sobre diferents aspectes relacionats amb el dret del transport, encara que sens dubte destacava l'atenció prestada a la resposta legal que convindria donar a iniciatives recents en el transport urbà de persones, tals com Uber, Cabify o BlaBlaCar.

Igual que en les edicions anteriors, se cercava donar veu a joves acadèmics i professionals per a exposar, discutir i contrastar les seues recerques recents; un debat que rares vegades es dóna en els congressos a l'ús, en els quals el protagonisme se cedeix a especialistes consagrats en la matèria.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions