Els Col·legis d'Arquitectes d'Espanya utilitzaran una aplicació informàtica de vot telemàtic creada per l’UJI 

22/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-arquitectes Conveni_CSCAE_17DLL05_in

    FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I i el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya han arribat a un acord perquè aquesta entitat nacional puga utilitzar, de forma gratuïta, una aplicació informàtica desenvolupada per l’UJI per a gestionar el vot telemàtic. 

Aquest programa, que és un sistema de suport a la participació tant per a la realització d'enquestes com de processos electorals formals, permet un sistema de vot de registre directe, autònom i segur que ofereix les màximes garanties d'anonimat i integritat, que permet la celebració d'eleccions amb llistes obertes i tancades, així com gestionar múltiples eleccions i/o referèndums simultàniament que poden arribar a ser fins i tot excloents. El sistema permet, igualment, l'emissió de vots en blanc, característiques que es poden activar o desactivar independentment en cada votació. 

El degà del Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Rafael Durá Melis, ha agraït la cessió d'aquesta aplicació informàtica per part de l’UJI, ja que «és una eina que facilita molt la nostra labor a l'hora de fer votacions i consultes, perquè no sempre és fàcil desplaçar-se per a realitzar el vot físicament. A la Comunitat Valenciana ja l'hem utilitzat i ha tingut una excel·lent acollida, i gràcies a aquest acord ara la podran utilitzar altres arquitectes de l'Estat espanyol», ha explicat. 

Per la seua banda, el rector de l’UJI, Vicent Climent, ha mostrat la seua satisfacció per aquest acord: «Cedir l'ús d'aquesta llicència posa en pràctica un principi bàsic de la nostra universitat, que s'arreplega en els nostres estatuts, i que és fomentar i facilitar l'ús de programari de codi obert perquè el coneixement arribe a totes parts». Climent també ha destacat que «aquest acord és una oportunitat per a la nostra universitat, perquè una eina desenvolupada per l’UJI serà utilitzada i beneficiarà la societat a través dels col·legis d'arquitectes».

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions