L’UJI exigeix a la Generalitat Valenciana que complisca l’acord sobre els complements retributius de PDI i PAS Vicent Climent signa un comunicat conjunt amb els sindicats denunciant que la Generalitat vulnera els drets de la comunitat universitària

29/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Sindicats comunicat-retribucions Signatura_Sindicats_UJI_17DLL26_in

    FOTO: Damián Llorens

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha signat avui un comunicat conjunt amb els representants de les seccions sindicals d’UGT, CCOO i CSI-F, José Luis Gordo, Josep Manuel Quixal i Vicente Esteve, per a manifestar la seua ferma protesta pel trencament unilateral que ha fet la Generalitat Valenciana de l’acord al qual es va arribar el passat mes de desembre sobre els complements retributius del PDI (personal docent i investigador) i PAS (personal administratiu i de serveis) de les universitats públiques valencianes, introduïts per les lleis 13 i 14/2016.

Climent ha explicat que el passat 21 de desembre de 2016 es va celebrar una reunió entre el secretari autonòmic d'Educació, la secretària autonòmica d'Hisenda i els vicerectors d'Economia i gerents de les cinc universitats públiques valencianes, en què la Generalitat Valenciana es comprometia a finançar homogèniament el 28,67% de cada complement, deixant a criteri de cada universitat i a la seua disponibilitat pressupostària el finançament d'un percentatge més alt. El 16 de febrer de 2017, el rector de l'UJI i els representants de les seccions sindicals esmentades van arribar a un acord on es recollia el compromís per part de l'UJI de finançar amb fons propis, l’any 2017, la quantitat necessària fins a arribar al 100% dels complements del PDI i al 50% de la carrera professional del PAS. No obstant això, el 18 d'abril de 2017, la Gerència de l'UJI va rebre un escrit de la Direcció General de Pressupostos i la Direcció General d'Universitats, autoritzant l'abonament de la carrera professional horitzontal del PAS en un màxim del 30%, trencant l'acord inicial al qual s'havia arribat al desembre del 2016.

El rector ha criticat que «en l'esmentat escrit no hi ha un sòlid fonament legal que justifique la decisió, per la qual cosa cal entendre que és una decisió política de les dues conselleries». «Aquesta decisió és injusta, més encara si es té en compte que el 2017 el personal administratiu de la Generalitat Valenciana percebrà el 100% de la carrera professional horitzontal», ha afegit el rector. Per tot això, universitat i sindicats han signat aquest comunicat lamentant la decisió de la Generalitat, no només pel trencament unilateral d'un acord pactat entre totes les parts, sinó també per vulnerar el dret constitucional d'autonomia universitària.

Vicent Climent ha conclòs assegurant que «la comunitat universitària se sent vulnerada en els seus drets, i demanem al president una rectificació de les conselleries mencionades i que autoritze el pagament del 50% de la carrera professional horitzontal del PAS de l'UJI per al 2017». En aquest sentit, ha avançat que divendres passat ja li va traslladar aquesta reivindicació al president del Consell, Ximo Puig.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions