La investigadora Isabel Martínez participa en la presentació del llibre «Organizaciones saludables: diez casos de éxito» que recull el projecte UJI Saludable

04/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Isabel Martínez, investigadora de l'equip WANT de la Universitat Jaume I ha participat en la presentació del llibre Organizaciones Saludables: Diez casos de éxito que es va celebrar el passat 28 d'abril en la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials a Madrid, coincidint amb el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball. En la presentació van intervenir representants de la Federació de Serveis de Prevenció Aliena, la Associació Nacional d'Entitats Preventives Acreditades i del Consell Editorial de Thomson Reuters Aranzadi, al costat dels directors de la publicació, Guillermo García i Carmen Soler. 

La professora Isabel Martínez va presentar els resultats del projecte UJI Saludable desenvolupat a la Universitat Jaume I, inclòs entre els casos d'èxit que recull aquesta publicació. El llibre presenta informació d'empreses i entitats públiques que han col·laborat com a autors en el llibre amb l’aportació de les seues experiències i bones pràctiques en matèria d'implantació d'un model de gestió basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat. Es tracta d'un manual que posa en relleu les polítiques i iniciatives que serveixen d'exemple a l'hora d'implantar un model de gestió saludable. 

Entre les iniciatives que es destaquen en el llibre figuren accions vinculades al benestar, l'alimentació, l'esport, la protecció del medi ambient, la responsabilitat social corporativa, la cooperació social, l'ús de la mediació com a instrument per a resoldre conflictes, el voluntariat, la implantació de pràctiques vinculades a la psicologia positiva, en definitiva, un gran nombre d'actuacions que afavoreixen un clima laboral més saludable, aconseguint així un incentiu, implicació i motivació dels treballadors, la qual cosa repercuteix al seu torn en una major excel·lència, productivitat i competitivitat per a les empreses. 

En la presentació, els directors de la publicació van manifestar la seua satisfacció pel resultat del llibre i van destacar com a objectiu important per a les empreses «la promoció de la salut dels treballadors i la necessitat d'ampliar la cultura preventiva, motivada fonamentalment per l'evolució tecnològica, social i laboral, que exigeix un canvi de paradigma en l'organització». Així mateix, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut i Seguretat en el Treball van destacar el concepte de salut, entesa aquesta no solament com l'absència de malaltia, sinó des d'una perspectiva més àmplia, integral i innovadora, sent el procés pel qual la persona desenvolupa al màxim les seues competències i fortaleses.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions