Un grup de professionals s'especialitza en cirurgia oncològica abdomino-pèlvica a través de la Càtedra Medtronic

25/04/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En el marc de l'activitat formativa de la Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I, aquesta setmana ha tingut lloc el curs Clinical Inmersion UMCOAP (Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica), que ha permès a un grup de 10 professionals mèdics aprofundir en aquest àmbit de la cirurgia i mantenir-se al dia amb les noves tendències mèdiques.

La formació ha inclòs la realització de classes teòriques amb dotze reconeguts especialistes i una jornada pràctica de cirurgia de citorreducció de càncer d'ovari en quiròfan. El doctor J. Antonio Llueca Abella, director de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica de l'Hospital Universitari General de Castelló, ha estat l'encarregat de dirigir les sessions.

Valoració nutricional en pacients oncològics, histopatología en el càncer d'ovari avançat, claus de l'anestèsia o vigilància intensiva postoperatorios, són alguns dels assumptes que s'han abordat en aquest curs.

Càtedra Medtronic
La Càtedra Medtronic de l’UJI té com a objectiu avançar en el desenvolupament d'activitats docents i investigadores en el camp de la cirurgia, que permet la consolidació d'equips humans i l'obtenció d'un avanç significatiu en aquest camp d'estudi i de treball. La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI de promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia.

Altres cursos previstos
Els dies 27 i 28 d'abril tindrà lloc el curs de Cirurgia Urológica Oncològica OPEN, dirigit pel doctor Miguel Rodrigo Aliaga, cap del Servei d'Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló. Es tracta d'unes sessions pràctiques, dirigides a 30-40 mèdics uròlegs. La FUE-UJI i l'Hospital General Universitari de Castelló acolliran aquest workshop en el qual els assistents podran seguir en directe una sessió quirúrgica que es realitzarà a l'Hospital General i serà retransmesa en directe a les aules de la FUE.

Més informació: http://www.fue.uji.es/umcoap  / http://www.fue.uji.es/open-urologia

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions