Trenta-cint especialistes assisteixen al primer taller de cirurgia urooncològica de càncer de ronyó

29/04/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les instal·lacions de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa han acollit la primera part del curs d'especialització en cirurgia del càncer de ronyó que ha tingut lloc els dies 27 i 28 d'abril de 2017 en el marc de l'activitat formativa de la Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I.

El cap del Servei d'Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló, Miguel Rodrigo Aliaga, ha dirigit el curs, al qual han assistit 35 especialistes mèdics i on s'han realitzat retransmissions en directe d'operacions quirúrgiques en pacients reals.

La formació ha inclòs la realització de conferències per part de reconeguts cirurgians i uròlegs dels principals centres hospitalaris de Castelló i València i sessions pràctiques de cirurgia urooncològica en els quiròfans de l'Hospital General Universitari de Castelló, que han sigut retransmeses en directe en alta qualitat i han sigut seguides pels participants des de la seu de la FUE-UJI.

Nova classificació dels tumors renals, les estratègies quirúrgiques en el carcinoma renal, tractament de les complicacions perioperatòries en la nefrectomia parcial laparoscòpica o tècniques radiològiques són alguns dels temes que s'hi han abordat. A més, els assistents han participat en el plantejament de casos clínics i les sessions quirúrgiques en directe.

Càtedra Medtronic
La Càtedra Medtronic de l’UJI té com a objectiu avançar en el desenvolupament d'activitats docents i investigadores en el camp de la cirurgia, que permet la consolidació d'equips humans i l'obtenció d'un avanç significatiu en aquest camp d'estudi i de treball.

La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica, dirigida pel responsable de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica (UMCOAP) de l'HGUCS, el doctor Antoni Llueca, sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI de promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia.

Les imatges de quiròfan són de Pablo Sendra (HGUCS) i estan sota licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional. Descripción: Licencia de Creative Commons


Més informació:

http://www.fue.uji.es/umcoap

http://www.fue.uji.es/open-urologia

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions