L’estudiantat d'Infermeria de l’UJI coneix de primera mà l'experiència en programes per a dones maltractades de Creu Roja Dues tècniques i una voluntària van compartir les seues experiències en els projectes Atempro i Juntes

07/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’estudiantat de l'assignatura Ètica i Legislació del Grau d'Infermeria de la Universitat Jaume I, impartida pel professor Antonio Fayos, ha pogut conèixer de primera mà la problemàtica dels maltractaments a través dels projectes desenvolupats en aquest camp per Creu Roja a través de l'experiència de les tècniques de l'organització Marta Ledesma i Adela Moliner i de la voluntària Raquel Martí. Les tres van compartir amb l'alumnat la seua experiència, principalment en el projecte Atempro de teleassistència i en el programa d'acompanyament a dones víctimes de violència de gènere «Juntes», un programa pioner i de referència a Espanya.

Davant la proximitat de la celebració del Dia de la Dona, el 8 de març, a través d'aquesta activitat es va voler posar el focus d'atenció en «el greu assumpte de la violència masclista i l'alarmant nombre de casos que es produeixen», segons destaca el professor Antonio Fayos. Durant la sessió es va abordar, així mateix, el feminisme i la importància  que tant les dones com els homes es comprometen amb una ideologia d'igualtat.

L'alumnat de primer curs del Grau d'Infermeria va mostrar molt d’interès en la temàtica abordada, així com en els programes de voluntariat que la Creu Roja duu a terme en les seues 19 assemblees locals de tota la província, plantejant nombroses preguntes a les tècniques i a la voluntària de l'organització. Davant la bona acollida de l'activitat, celebrada el 2 de març, el professor Antonio Fayos ha destacat la voluntat conjunta d'organitzar noves activitats similars.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions