L’alumnat del Màster en Ginecologia Oncològica de l’UJI, impulsat per la Càtedra Medtronic, inicia les pràctiques a l’Hospital General Universitari

30/01/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’alumnat de la primera edició del Màster en Ginecologia Oncològica, impulsat per la Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica de la Universitat Jaume I, ha començat durant aquest mes de gener les pràctiques en la Unitat de Ginecologia Oncològica i la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica (UMCOAP) de l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS).

Al llarg de dos mesos, l’estudiantat de postgrau i especialistes en ginecologia oncològica s’integraran a temps complet en aquests dos departaments per a conèixer els protocols d’actuació i la forma de treballar, amb tasques assistencials durant el matí i tasques investigadores a la vesprada, que simultaniejaran amb rotacions en els altres dos hospitals que formen part del programa de pràcticum del màster, l’Hospital Provincial de Castelló i l’Hospital General Universitari de València.

El màster té com a principal objectiu la formació multimodal d’especialistes en cirurgia oncològica. Mitjançant un programa que combina la teoria amb importants períodes de pràctiques tutoritzats per professionals d’aquest àmbit sanitari, l’alumnat comparteix experiències en ginecologia i cirurgia oncològica mínimament invasiva. Fins ara, no ha existit una subespecialització en ginecologia oncològica a Espanya, i eren els especialistes en ginecologia i obstetrícia els professionals que tractaven aquestes malalties.

La Càtedra Medtronic de formació i investigació quirúrgica sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI i de l'empresa Covidien-Medtronic de promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia. Per a això, la Càtedra fomenta la formació quirúrgica de professionals implicats en la cirurgia a través de cursos, jornades científiques i reunions; treballa en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques; impulsa la recerca de nous materials i instrumentació en el camp de la cirurgia, i promou la formació quirúrgica en el grau i en el postgrau universitari.

Més informació

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions