El projecte IN2RURAL de l’UJI promou les energies renovables a l’interior de la província de Castelló

15/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Durant l’última quinzena d’octubre, el projecte Eramus+ IN2RURAL (Pràctiques innovadores en energies renovables per a millorar l'ocupabilitat rural) ha celebrat dues activitats que han donat a conèixer diferents possibilitats que ofereixen les energies renovables per al desenvolupament local al medi rural.

Les activitats han comptat amb la participació de més d’un centenar de persones de distinta edat i procedència: alumnat de cicles formatius relacionats amb els temes abordats, representants d’administracions públiques locals, pimes del sector de les energies renovables, cooperatives agràries i públic en general interessat en la temàtica tractada.

La primera activitat a la Sede del Interior de l’UJI ha estat dirigida principalment a l’estudiantat de l’IES Alt Palància i ha comptat amb les presentacions de Lorena Benlliure (IES Alt Palància), Hèctor Beltrán i Isabel Giménez (UJI), Susana Gil (parc natural Serra d'Espadà), Juan Jose Mayans (Ajuntament de Serra), Juan Antonio Vila (ENAIR) i Jose Segarra (Heliotec).

El segon esdeveniment ha consistit en la celebració de la II Fira d’Energies Renovables d’Atzeneta l'últim cap de setmana d’octubre. Adreçada a tots els públics, en la fira s’han simultaniejat xarrades d’especialistes, una mostra d’empreses i un taller educatiu per a xiquets i xiquetes. Entre altres, es van presentar diferents casos d’èxit en la utilització d’energia fotovoltaica i biomassa a l’interior de la província de Castelló, com ara el projecte de turisme sostenible Mar de Fulles i la Cooperativa de Viver.

Recordem que el projecte IN2RURAL està coordinat per la Universitat Jaume I i compta amb la participació d’universitats i pimes d’Espanya, Romania i Hongria. Amb la finalitat de combinar el desenvolupament de les energies renovables i l’ocupabilitat de l’alumnat universitari al medi rural, el projecte està duent a terme distintes activitats, com ara cursos en línia, estudis aplicats i accions de divulgació i sensibilització.

Informació del projecte: http://www.in2rural.ub.ro/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions