Diputació i UJI reconeixen la labor de voluntaris i col·laboradors en la promoció de la iniciativa «Camins del Penyagolosa»

15/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han reconegut la labor de voluntaris i col·laboradors en la promoció de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco de «Camins del Penyagolosa» en l'acte de clausura de les I Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals, organitzades per la càtedra que la Diputació i l'UJI han creat per a la recerca de centres històrics.

Aquestes jornades, que s'han desenvolupat durant el mes de setembre, han consistit en una sèrie de rutes guiades pels nou municipis que conformen la candidatura, dissenyades per a promocionar tot el seu patrimoni arquitectònic i natural. Les rutes has sigut articulades per veïns voluntaris que han exercit com a guies per carrers, habitatges, cellers, molins, museus i paratges singulars per a les prop de 400 persones que han participat en la iniciativa. 

L'acte de clausura de les jornades, celebrat el passat 5 de novembre al Centre Cultural Obert de les Aules, ha posat de manifest l'encomiable labor que han exercit els voluntaris en aquesta activitat. Per això, s'ha volgut premiar el treball desinteressat que estan duent a terme per a divulgar i valorar la riquesa del patrimoni dels seus pobles. Són prop d'un centenar de voluntaris els que han estat recollint signatures a favor de la candidatura i organitzant diferents activitats que han recaptat un notable èxit de participació. 

Així mateix, en l'esdeveniment també s'han atorgat 33 reconeixements per la sensibilitat en la conservació d'edificis històrics particulars. Cal destacar que, durant els recorreguts realitzats al setembre, els tècnics de «Camins del Penyagolosa» han avaluat la importància dels elements constructius tradicionals dels immobles que alguns col·laboradors han obert al públic per a l'ocasió.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions