La comunitat universitària amb el suport autonòmic i provincial reclama la millora del servei de rodalia

18/10/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  manifest-renfe Manifest_renfe_16DLL29_in

    FOTO: Damián Llorens

La comunitat universitària, encapçalada pel rector, Vicent Climent, ha reclamat en un acte públic la recuperació del servei de rodalia, afectat per les obres ferroviàries de l’AVE. La primera autoritat acadèmica ha recordat que fa més d’un any que van començar els retards, la reducció d’horaris i fins i tot la supressió de serveis i que, durant aquests mesos, la Universitat ha donat suport institucional i difusió a les accions que a títol particular o associatiu demanaven el restabliment del servei.

L’acte ha comptat amb el suport de la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, M. José Salvador, qui ha recordat que el Consell ha reclamat al Ministeri d’Obres Públiques i ADIF un tracte parell al d’altres zones on s’han realitzat obres similars (autobusos llançadora, reducció en el preu del bitllet, etc.), així com informació sobre el desenvolupament de l’obra i el calendari previst per a mantenir informada la ciutadania.

A continuació, el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el representant del Consell de l’Estudiantat, Salvador López, han donat lectura al manifest aprovat pel Consell de Govern en què s’exigeix el restabliment d’un servei públic de transport ferroviari al més aviat possible.

L’acte ha comptat amb la participació del president del Consell Social, José Luis Breva; els membres del Consell de Direcció; el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo; el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Ángel García; l’alcalde d’Atzaneta del Maestrat, Santiago Agustina; l’alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena; l’alcaldessa de Vistabella, Belén Bachero; el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafael Simó, i els representants sindicals, Constantino Calero, per UGT, i Manel Nieto per CCOO.

Amb aquest acte, l’UJI vol visualitzar el clam de la comunitat universitària perquè el govern espanyol done una solució adequada amb urgència a un dels principals problemes que a hores d’ara pateixen els ciutadans i ciutadanes de les comarques de València i Castelló, derivats de les obres de l’anomenat «tercer fil», per a donar servei d’alta velocitat al corredor ferroviari del Mediterrani i que s’ha traduït en una pèrdua quasi absoluta de la qualitat del transport públic ferroviari a la Comunitat Valenciana, amb suspensió de trens i continus endarreriments. 

El manifest, aprovat amb data 28 de juny de 2016 pel Consell de Govern, exigeix el restabliment d’un servei públic de transport ferroviari al més aviat possible, tant amb el sud com amb el nord del campus. Aquest manifest ha tingut el suport d'altres institucions com, per exemple, l’Ajuntament de Faura, que s'hi va adherir per acord del seu ple municipal. A més, l’UJI ha animat diferents ajuntaments de Castelló i València perquè facen seu aquest manifest i li donen la màxima difusió possible.

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions