Professionals del sector de l'eficiència energètica destaquen la importància de les auditories energètiques en la jornada organitzada per la F2e La jornada va abordar les implicacions de l'aprovació de la nova directiva europea relativa a l'eficiència energética

22/09/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El nou marc regulatori implantat arran de l'aprovació del Reial decret 56/2016 per a l'eficiència energètica va centrar la jornada «RD 56/2016 transposició de la directiva europea relativa a l'eficiència energètica» celebrada en la Universitat Jaume I i organitzada per la Fundació f2e (Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana). 

La jornada, inclosa en el pla de divulgació de la política de la Unió Europea «la unió de l'energia», va comptar amb l'assistència de més de 70 especialistes i professionals del sector de l'eficiència energètica i amb la intervenció de Juan de Dios Díaz, director comercial de l'empresa Evolutia; Jordi Figueras, responsable de l'empresa Dexma; Gabriel Tome, responsable de comptes de l'empresa Seinon; Francisco Verdeguer, CTO de l'empresa MyEnergyMap, i Daniel García, de projectes de DE Ingenieros.

 Durant la sessió es van tractar els aspectes més rellevants del nou Reial decret 56/2016 i les implicacions que té la seua aprovació de cara al foment de l'eficiència energètica. En aquest sentit, els participants van coincidir que el nou Reial decret 56/2016, arriba amb retard però almenys obliga a l'aplicació de la transposició de la directiva europea, obligant a realitzar auditories energètiques a les empreses amb més de 250 empleats o amb un volum de negoci de més de 50 milions d'euros o un balanç econòmic de més de 43 milions d'euros.

La jornada va finalitzar amb una taula redona en la qual es va abordar la baixada de preus de les auditories energètiques, a causa de les exigències de les empreses, la qual cosa empobreix la seua qualitat i utilitat. Per açò, es va incidir en la importància que les auditories estiguen ben fetes i amb dades reals ja que es poden abaratir els costos energètics de producció de les empreses industrials i de serveis, si s'implementen les mesures energètiques proposades en les mateixes.

Des de la F2e s'ha destacat la importància d'organitzar aquest tipus d'activitats. «Estem molt satisfets amb la jornada perquè ha permès cobrir tots els aspectes més rellevants relacionats amb el nou Reial decret 56/2016» ha assenyalat el gerent de la Fundació f2e, Víctor J. Gaceta.

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, F2E conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions